Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje niemal jak prawdziwa pizza, a jej zrobienie zajmuje dosłownie kilkanaście minut Szybka i prosta pizza na plackach tortilli!
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 73
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 73
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni (termoobieg). Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce (może być do pieczenia pizzy) położyć placek tortilli. Koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki wymieszać z łyżką wody, dodać oregano. Tak przygotowanym koncentratem posmarować placek tortilli i posypać startym żółtym serem.
Przykryć drugim plackiem tortilli. Na wierzchu rozsmarować koncentratem, dodać pokrojone w plastry pieczarki, cebulę, oliwki. Całość posypać oregano i startym żółtym serem.
Piec w piekarniku 8-10 minut.