Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy ciasta francuskiego polecam smaczną , prosta i szybką przekąskę która zaspokoi podniebienia niespodziewanych gości. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż,
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4332
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3608
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30273
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4332
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3608
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30273
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu posmarować ketchupem ( nie musi być na całej powierzchni wystarczy częściowo). Następnie rozłożyć na całej powierzchni plasterki szynki, na szynkę rozłożyć plastry sera salami ( u mnie 6 plasterków) a pomiędzy pokrojone na połówki mini mozzarelle. Całość zwinąć w rulon , końcówki pozlepiać i pokroić w plastry około 1,5 cm. szerokości. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 15 - 20 minut. Po tym czasie przekąskę jeszcze chwilkę zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Podawać ciepłe polane ketchupem . Smacznego
Rozłożenie ciasta i przygotowanych składników.
Przygotowana przekąska ląduje na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Przekąska gotowa do podania.