Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy ciasta francuskiego polecam smaczną , prosta i szybką przekąskę która zaspokoi podniebienia niespodziewanych gości. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11761
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1329
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11761
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1329
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu posmarować ketchupem ( nie musi być na całej powierzchni wystarczy częściowo). Następnie rozłożyć na całej powierzchni plasterki szynki, na szynkę rozłożyć plastry sera salami ( u mnie 6 plasterków) a pomiędzy pokrojone na połówki mini mozzarelle. Całość zwinąć w rulon , końcówki pozlepiać i pokroić w plastry około 1,5 cm. szerokości. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 15 - 20 minut. Po tym czasie przekąskę jeszcze chwilkę zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Podawać ciepłe polane ketchupem . Smacznego
Rozłożenie ciasta i przygotowanych składników.
Przygotowana przekąska ląduje na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Przekąska gotowa do podania.