Do góry

Przekąski Przepis na:

Szybka przekąska z boczku

Szybka przekąska z boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 537 Ocena: 16947

Dodano:

Odsłon: 663

Chrupiący boczek i chrupiący chlebek czy można chcieć czegoś więcej ;-D

Składniki

  • 1 wiejski wędzony boczek
  • kilka kromek chleba
  • masło czosnkowe (czyli 2 łyżki masła wymieszane ze zgniecionym
  • ząbkiem czosnku)
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanej patelni grillowej układamy plasterki boczku i kromki chleba.

  2. Boczek i chleb podpiekamy z obydwu stron. Na podpieczony chlebek nakładamy trochę masła czosnkowego.

  3. Kiedy się masło lekko rozpuści na chlebku układamy podpieczony boczek.

  4. Gotowe kanapeczki przekładamy na talerz.

  5. Zjadamy na ciepło, najlepiej posmarowane musztardą. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń