Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chlebek z oliwkami, serem i pomidorami. Zamiast ciasta w adwencie.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 169
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 410
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 446
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 169
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 410
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 446
Składniki
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Podłużną foremkę wysmarować tłuszczem. Mąkę wymieszać z suchymi drożdżami. Dodać białe wino, olej, jaja, cały czas mieszając mikserem.
Pomidory( w wersji mięsnej: szynkę) pokroić w kostkę, ser utrzeć na tarce. Dodać do ciasta. Wsypać oliwki, zioła i ser, krótko zamieszać. Włożyć do przygotowanej foremki i wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut, do suchego patyczka. Gotowy chlebek jest przyrumieniony i pięknie pachnie.