Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto pyszna przystawka z buraczków, która jest idealna na Świąteczny stół, niedzielny obiad jako dodatek do mięsa. Szybkie, proste przygotowanie.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6441
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2039
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6441
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2039
 
         
         
                Składniki
1. Buraki, obieram, myję kroję na mniejsze kawałki, czosnek obieram. Warzywa przekładam do miski od blendera, bleduję około 2 minut. 2. W garnku rozgrzewam olej, dodaję buraki z czosnkiem, wsypuję sól, pieprz, cukier, gotuję około 10 minut. Po tym czasie wyciskam sok z cytryny i jeszcze dwie minutki gotuję. 3. Buraki gotowe. 4. Smacznego.