Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto pyszna przystawka z buraczków, która jest idealna na Świąteczny stół, niedzielny obiad jako dodatek do mięsa. Szybkie, proste przygotowanie.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5714
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 101
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 119
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 636
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5714
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 101
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 119
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 636
Składniki
1. Buraki, obieram, myję kroję na mniejsze kawałki, czosnek obieram. Warzywa przekładam do miski od blendera, bleduję około 2 minut. 2. W garnku rozgrzewam olej, dodaję buraki z czosnkiem, wsypuję sól, pieprz, cukier, gotuję około 10 minut. Po tym czasie wyciskam sok z cytryny i jeszcze dwie minutki gotuję. 3. Buraki gotowe. 4. Smacznego.