Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste przekąski na każdą imprezę . 4 sposoby tortilli .Zapraszam na film na yt.
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 53
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 95
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3497
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 53
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 95
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3497
Składniki
Majonez połączyć z serkiem ,posmarować tortillę następnie położyć sałatę, ,tuńczyka wymieszać z łyżką majonezu rozłożyć na całość tortilli. Nałożyć plasterki ogórka na to polać troszkę majonezu ,ja użyłam worka cukierniczego ,aby polać majonez. Zwinąć w rulonik i zawinąć w folię spożywczą.
Tak zwiniętą tortillę wkładamy do lodówki na 1 godzinę a jeśli masz więcej czasu to na dwie godziny.
Tortilla z salami. Serek o smaku pomidorowym wymieszać z łyżką majonezu. Nałożyć na tortillę serek na to sałatę na sałatę polewamy troszkę majonezu na to kładziemy plasterki salami na salami ponownie troszkę majonezu a na koniec plasterki ogórka. Wszystko zwijamy w rulon i w folie spożywczą zakręcamy i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę jak wyżej.
Tortilla z łososiem. Serek o smaku łososiowym połączyć z 1 łyżką majonezu. Położyć na tortillę na to kładziemy listki sałaty na sałatę polewamy małą ilością majonezu. Następnie kładziemy plasterki łososia wędzonego na łososia polewamy mała ilością majonezu a następnie posypujemy pokrojona w kostkę paprykę i polać majonezem . Zwijamy w rulon i zawijamy folią spożywczą jak wyżej na fotce. Wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
Tortilla z szynką prosciutto. Serek o smaku ziołowym połączyć z 1 łyżką majonezu i garścią szczypiorku. Posmarować tortillę serkiem nałożyć szpinak, polać majonezem ,położyć plasterki szynki, następnie polać majonezem na to kładziemy plasterki serka caprese a na koniec kładziemy kilka plasterków rzodkiewki. Zwijamy w rulonik i zawijamy w folię jak wyżej ,wkładamy do logówki na 1 godzinę.
Po godzinie wszystko kroimy w małe krążki. Z każdej tortilli wyszło 9 krążków. Układamy na duży talerz i dekorujemy według naszej fantazji. I oto gotowe roladki w 4 gustach . Jeśli masz więcej gości kup 2 opakowania tortilli, jedna szpinakowa a druga pszenna. Składników wystarczy ci na oba opakowania. Życzę smacznego!