Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedyś gdzieś znalazłem taki przepis na sajgonki i go stosuje. jak dla mnie bardzo smaczne, i przede wszystkim łatwo i szybko można je przyrządzić.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4471
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4471
Składniki
Mięso mielone posolić i popieprzyć przełożyć do miski, makaron i grzyby mun namoczyć zgodnie z instrukcją na opakowaniu, kapustę kiszoną odsączyć z nadmiaru soku.
Następnie kapustę, grzyby mun i makaron ryżowy( już namoczone i miękkie) zmielić maszynką do mielenia i dołożyć do mięsa, całość wymieszać
następnie 2 płaty papieru ryżowego namaczać w odrobinie wody na talerzu,
Położyć na desce, na papierze ułożyć trochę farszu i zawinąć boki
następnie zwinąć i odłożyć na bok na 5 minut by papier troche wysechł i nie pękał w czasie smażenia.
Tak przygotowane sajgonki smażyć na głębokim oleju z obu stron na rumiany kolor. Podawać ze słodkim sosem chilli.