Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedyś gdzieś znalazłem taki przepis na sajgonki i go stosuje. jak dla mnie bardzo smaczne, i przede wszystkim łatwo i szybko można je przyrządzić.
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 702
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 238
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 244
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 918
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 702
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 238
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 244
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 918
Składniki
Mięso mielone posolić i popieprzyć przełożyć do miski, makaron i grzyby mun namoczyć zgodnie z instrukcją na opakowaniu, kapustę kiszoną odsączyć z nadmiaru soku.
Następnie kapustę, grzyby mun i makaron ryżowy( już namoczone i miękkie) zmielić maszynką do mielenia i dołożyć do mięsa, całość wymieszać
następnie 2 płaty papieru ryżowego namaczać w odrobinie wody na talerzu,
Położyć na desce, na papierze ułożyć trochę farszu i zawinąć boki
następnie zwinąć i odłożyć na bok na 5 minut by papier troche wysechł i nie pękał w czasie smażenia.
Tak przygotowane sajgonki smażyć na głębokim oleju z obu stron na rumiany kolor. Podawać ze słodkim sosem chilli.