Do góry

Przekąski Przepis na:

Szynka pieczona.

Szynka pieczona.

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 2474

Dodano:

Odsłon: 8080

Zamiast kupować szynkę w sklepie. Przygotuj ją samodzielnie w domu.

Składniki

  • -Szynka - 1,5 kg
  • -Czosnek - 6 ząbków
  • -Ziele angielskie - 3 ziarenka
  • -Owoc jałowca - 3 ziarenka
  • -Liść laurowy - 3 szt
  • -Olej - 2 łyżki
  • -Papryka ostra -1 łyżeczka
  • -Sól 0,5 łyżeczki
  • -Majeranek - 1 łyżka
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szynkę umyć i dobrze natrzeć drobno posiekanym czosnkiem.
    Zawinąć w folię spożywczą przeźroczystą i włożyć do lodówki na 24 godziny.

  2. Po 24 godzinach.
    Paprykę, sól i majeranek rozmieszać w oleju i natrzeć mięso.
    Szynkę włożyć do naczynia żaroodpornego dodać ziele angielskie, owoce jałowca i liście laurowe.
    Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 2 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 19 października Wiadomo, że domowe mięsko najlepsze:) A taka szyneczka pysznie smakuje i na zimno i na ciepło:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń