Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast kupować szynkę w sklepie. Przygotuj ją samodzielnie w domu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 73
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2628
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 787
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14147
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 73
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2628
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 787
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14147
Składniki
Szynkę umyć i dobrze natrzeć drobno posiekanym czosnkiem. Zawinąć w folię spożywczą przeźroczystą i włożyć do lodówki na 24 godziny.
Po 24 godzinach. Paprykę, sól i majeranek rozmieszać w oleju i natrzeć mięso. Szynkę włożyć do naczynia żaroodpornego dodać ziele angielskie, owoce jałowca i liście laurowe. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 2 godziny.