Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka na każdą okazję!
Mięso wymyć i osuszyć.
Przyprawy (sól, pieprz, papryka, czosnek) wymieszać i natrzeć naszą szynkę.
W kolejnym etapie przygotowujemy marynatę łącząc olej, musztardę, ketchup i koncentrat pomidorowy. Marynatę nakładamy na szynkę.
Na koniec posypujemy szynkę majerankiem i pietruszką.
Teraz wkładamy szynkę do rękawa (worka) i odkładamy do lodówki na całą noc.
(Nie zapomnijmy, że worek w piekarniku się powiększy dlatego nie umieszczamy go przy samej grzałce).
Piekarnik podgrzewamy do temperatury 170 stopni celsjusza. Pieczemy szynkę 1,5 godz. Po tym czasie u góry przecinamy worek. I pieczemy kolejne 20 min. (szynka nam się ładnie zarumieni).
Przed samym wyjęciem można sprawdzić, czy szynka jest miękka. Jeśli stwierdzimy, że nie do końca to można czas pieczenia delikatnie przedłużyć.
I po tym czasie szynka jest gotowa do spożycia. Oczywiście po wystygnięciu można odłożyć do lodówki a potem zrobić pyszne kanapki. Toż to niebo w gębie!!!
Zapraszam do obejrzenia filmu. Link poniżej:-)
Życzę smacznego i pozdrawiam serdecznie!
Soczysta i aromatyczna szynka, podana na niedzielny obiad z pewnością przypad...
Odsłon: 37687
Prosta marynata, kawałek dobrej jakości mięsa i mamy prawdziwą ucztę. Taka pi...
Odsłon: 4380
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 129
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 96
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 230
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 32203
Te proste i bardzo smaczne chrupiące naleśniki z owocami morza wręcz idealnie...
Odsłon: 5345
Nie ma nic zdrowszego od połączenia marchewki i cukinii, a z soczystymi pomid...
Odsłon: 8933
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 129
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 96
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 230
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 32203
Te proste i bardzo smaczne chrupiące naleśniki z owocami morza wręcz idealnie...
Odsłon: 5345
Nie ma nic zdrowszego od połączenia marchewki i cukinii, a z soczystymi pomid...
Odsłon: 8933
Składniki
Mięso wymyć i osuszyć. Przyprawy (sól, pieprz, papryka, czosnek) wymieszać i natrzeć naszą szynkę. W kolejnym etapie przygotowujemy marynatę łącząc olej, musztardę, ketchup i koncentrat pomidorowy. Marynatę nakładamy na szynkę. Na koniec posypujemy szynkę majerankiem i pietruszką. Teraz wkładamy szynkę do rękawa (worka) i odkładamy do lodówki na całą noc. (Nie zapomnijmy, że worek w piekarniku się powiększy dlatego nie umieszczamy go przy samej grzałce). Piekarnik podgrzewamy do temperatury 170 stopni celsjusza. Pieczemy szynkę 1,5 godz. Po tym czasie u góry przecinamy worek. I pieczemy kolejne 20 min. (szynka nam się ładnie zarumieni). Przed samym wyjęciem można sprawdzić, czy szynka jest miękka. Jeśli stwierdzimy, że nie do końca to można czas pieczenia delikatnie przedłużyć. I po tym czasie szynka jest gotowa do spożycia. Oczywiście po wystygnięciu można odłożyć do lodówki a potem zrobić pyszne kanapki. Toż to niebo w gębie!!! Zapraszam do obejrzenia filmu. Link poniżej:-) Życzę smacznego i pozdrawiam serdecznie!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Smażone kwiaty cukinii
Przekąski
Duszona cukinia z marchewką i pomidorami
Nadziewane kwiaty cukinii
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 249
Carpaccio z buraka
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 124