Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 295
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2959
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 295
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2959
Składniki
Mięso wymyć i osuszyć. Przyprawy (sól, pieprz, papryka, czosnek) wymieszać i natrzeć naszą szynkę. W kolejnym etapie przygotowujemy marynatę łącząc olej, musztardę, ketchup i koncentrat pomidorowy. Marynatę nakładamy na szynkę. Na koniec posypujemy szynkę majerankiem i pietruszką. Teraz wkładamy szynkę do rękawa (worka) i odkładamy do lodówki na całą noc. (Nie zapomnijmy, że worek w piekarniku się powiększy dlatego nie umieszczamy go przy samej grzałce). Piekarnik podgrzewamy do temperatury 170 stopni celsjusza. Pieczemy szynkę 1,5 godz. Po tym czasie u góry przecinamy worek. I pieczemy kolejne 20 min. (szynka nam się ładnie zarumieni). Przed samym wyjęciem można sprawdzić, czy szynka jest miękka. Jeśli stwierdzimy, że nie do końca to można czas pieczenia delikatnie przedłużyć. I po tym czasie szynka jest gotowa do spożycia. Oczywiście po wystygnięciu można odłożyć do lodówki a potem zrobić pyszne kanapki. Toż to niebo w gębie!!! Zapraszam do obejrzenia filmu. Link poniżej:-) Życzę smacznego i pozdrawiam serdecznie!