Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12375
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5682
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7033
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12375
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5682
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7033
Składniki
Mięso wymyć i osuszyć. Przyprawy (sól, pieprz, papryka, czosnek) wymieszać i natrzeć naszą szynkę. W kolejnym etapie przygotowujemy marynatę łącząc olej, musztardę, ketchup i koncentrat pomidorowy. Marynatę nakładamy na szynkę. Na koniec posypujemy szynkę majerankiem i pietruszką. Teraz wkładamy szynkę do rękawa (worka) i odkładamy do lodówki na całą noc. (Nie zapomnijmy, że worek w piekarniku się powiększy dlatego nie umieszczamy go przy samej grzałce). Piekarnik podgrzewamy do temperatury 170 stopni celsjusza. Pieczemy szynkę 1,5 godz. Po tym czasie u góry przecinamy worek. I pieczemy kolejne 20 min. (szynka nam się ładnie zarumieni). Przed samym wyjęciem można sprawdzić, czy szynka jest miękka. Jeśli stwierdzimy, że nie do końca to można czas pieczenia delikatnie przedłużyć. I po tym czasie szynka jest gotowa do spożycia. Oczywiście po wystygnięciu można odłożyć do lodówki a potem zrobić pyszne kanapki. Toż to niebo w gębie!!! Zapraszam do obejrzenia filmu. Link poniżej:-) Życzę smacznego i pozdrawiam serdecznie!