Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję przepis na smaczną przekąskę szynkę w galarecie. Szynka z pysznym farszem, na jednym kawałku się nie skończy.
naczynie, garnek, łyżka, nóż, miska na farsz, widelec,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5284
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5284
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
Żelatynę namoczyć w pół litra wody, gdy napęcznieje podgrzać( nie gotować) do całkowitego rozpuszczenia. Pozostałą wodę zagotować z przyprawami, zdjąć z ognia. Do wrzącej wody z przyprawami dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Farsz; Żółtka rozgnieść widelcem wymieszać z chrzanem i miękkim masłem , dodać do smaku gałkę muszkatołowa oraz w razie potrzeby sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Plastry szynki rozłożyć na każdy plaster nałożyć po szerokości farsz , zwinąć ciasno w rulon, ułożyć w naczyniu i zalać żelatyną tak aby szynka była trochę zamoczona , po lekkim stężeniu zalać pozostałą żelatyną. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Szynka gotowa do podania.