Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję przepis na smaczną przekąskę szynkę w galarecie. Szynka z pysznym farszem, na jednym kawałku się nie skończy.
naczynie, garnek, łyżka, nóż, miska na farsz, widelec,
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 234
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2218
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 974
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 234
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2218
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 974
Składniki
Żelatynę namoczyć w pół litra wody, gdy napęcznieje podgrzać( nie gotować) do całkowitego rozpuszczenia. Pozostałą wodę zagotować z przyprawami, zdjąć z ognia. Do wrzącej wody z przyprawami dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Farsz; Żółtka rozgnieść widelcem wymieszać z chrzanem i miękkim masłem , dodać do smaku gałkę muszkatołowa oraz w razie potrzeby sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Plastry szynki rozłożyć na każdy plaster nałożyć po szerokości farsz , zwinąć ciasno w rulon, ułożyć w naczyniu i zalać żelatyną tak aby szynka była trochę zamoczona , po lekkim stężeniu zalać pozostałą żelatyną. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Szynka gotowa do podania.