Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To doskonała przystawka, ładnie się prezentuje, jest łatwa w przygotowaniu, a przy tym urozmaici zwyczajny sposób podania wędlin.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2918
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6515
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2918
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6515
Składniki
Jajka drobno siekamy. Twaróg rozrabiamy dodając chrzanu, soli i pieprzy do smaku oraz jajka. Plastry szynki smarujemy serem (ilość według uznania), a następnie zwijamy w roladki, które układamy na półmisku. Z gorącego bulionu odlewamy około pół szklanki wywaru i wsypujemy do niego żelatynę. Dokładnie mieszamy do całkowitego jej rozpuszczenia. Następnie łączymy z resztą bulionu i pozostawiamy do ostudzenia. Chłodną, ale jeszcze płynną galaretą zalewamy roladki. Galaretkę dekorujemy natką pietruszki, marchewką i groszkiem. Roladki wstawiamy do lodówki, do czasu, aż galareta stężeje. Podajemy skropione sokiem z cytryny.
Polecam