Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To doskonała przystawka, ładnie się prezentuje, jest łatwa w przygotowaniu, a przy tym urozmaici zwyczajny sposób podania wędlin.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37196
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 133
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9211
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37196
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 133
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9211
Składniki
Jajka drobno siekamy. Twaróg rozrabiamy dodając chrzanu, soli i pieprzy do smaku oraz jajka. Plastry szynki smarujemy serem (ilość według uznania), a następnie zwijamy w roladki, które układamy na półmisku. Z gorącego bulionu odlewamy około pół szklanki wywaru i wsypujemy do niego żelatynę. Dokładnie mieszamy do całkowitego jej rozpuszczenia. Następnie łączymy z resztą bulionu i pozostawiamy do ostudzenia. Chłodną, ale jeszcze płynną galaretą zalewamy roladki. Galaretkę dekorujemy natką pietruszki, marchewką i groszkiem. Roladki wstawiamy do lodówki, do czasu, aż galareta stężeje. Podajemy skropione sokiem z cytryny.
Polecam