Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na przekąskę. Kupiłam gotowe tacosy, więc poszło szybko. Tacosy super chrupiące, polecam, bo całość wyszła naprawdę pyszna. Jest to też świetny sposób na wykorzystanie resztek z lodówki, każdy sobie da dodatki jakie lubi i wszyscy zadowoleni. Ja zrobiłam z ulubionymi krewetkami, ale można użyć dowolnych składników i szybka przekąska gotowa :-)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2413
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1246
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2413
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1246
Składniki
Najpierw przygotować salsę. Pomidor sparzyć i obrać ze skórki. Odkroić gniazda nasienne i drobniutko pokroić. Dodać drobno krojone obie papryczki (bez nasion), posiekaną zieleninę i skropić sokiem z limonki. Na koniec doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Teraz robimy pastę z awokado. Awokado obrać i rozgnieść widelcem w misce. Skropić sokiem z limonki, doprawić solą i pieprzem.
Tacosy podgrzać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni termoobieg przez 5 minut. W tym czasie przygotować krewetki. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić oczyszczone krewetki. Skropić sokiem z limonki, dodać przeciśnięty czosnek i doprawić solą i pieprzem. Smażyć 2-3 minuty. Na koniec posypać siekaną pietruszką. Krewetki zdjąć z patelni i przełożyć na nią cebulki dymki. Smażyć chwilę. Cebulki są pyszne, bo dodają słodyczy.
Tacosy wyjąć z piekarnika, każdy posmarować pastą z awokado, dodać 2-3 łyżeczki salsy i na górę krewetki. Na koniec przyozdobić smażonymi dymkami i gotowe. Super pomysł na kolację lub przekąskę imprezową :-) SMACZNEGO!!!