Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na przekąskę. Kupiłam gotowe tacosy, więc poszło szybko. Tacosy super chrupiące, polecam, bo całość wyszła naprawdę pyszna. Jest to też świetny sposób na wykorzystanie resztek z lodówki, każdy sobie da dodatki jakie lubi i wszyscy zadowoleni. Ja zrobiłam z ulubionymi krewetkami, ale można użyć dowolnych składników i szybka przekąska gotowa :-)
Sos żurawinowy to prawdziwy hit, który ożywi każde danie. Jego intensywny, sł...
Odsłon: 1049
Sos żurawinowy to prawdziwy hit, który ożywi każde danie. Jego intensywny, sł...
Odsłon: 1049
Składniki
Najpierw przygotować salsę. Pomidor sparzyć i obrać ze skórki. Odkroić gniazda nasienne i drobniutko pokroić. Dodać drobno krojone obie papryczki (bez nasion), posiekaną zieleninę i skropić sokiem z limonki. Na koniec doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Teraz robimy pastę z awokado. Awokado obrać i rozgnieść widelcem w misce. Skropić sokiem z limonki, doprawić solą i pieprzem.
Tacosy podgrzać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni termoobieg przez 5 minut. W tym czasie przygotować krewetki. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić oczyszczone krewetki. Skropić sokiem z limonki, dodać przeciśnięty czosnek i doprawić solą i pieprzem. Smażyć 2-3 minuty. Na koniec posypać siekaną pietruszką. Krewetki zdjąć z patelni i przełożyć na nią cebulki dymki. Smażyć chwilę. Cebulki są pyszne, bo dodają słodyczy.
Tacosy wyjąć z piekarnika, każdy posmarować pastą z awokado, dodać 2-3 łyżeczki salsy i na górę krewetki. Na koniec przyozdobić smażonymi dymkami i gotowe. Super pomysł na kolację lub przekąskę imprezową :-) SMACZNEGO!!!