Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tapas to małe przekąski które pochodzą z Hiszpanii. Serwuje się je w barach do alkoholu, często poprzebijane wykałaczkami na podstawie z pieczywa. Ja tam osobiście lubię zrobić sobie i rodzinie takie przekąski - zawsze zdrowsze niż chipsy czy paluszki. Największą zaletą jest to że w odróżnieniu od kanapki, wydaje się że zjadłaś mniej :))
-Bagietkę kroimy na krążki, bądź jeszcze na mniejsze trójkąty.
Smarujemy oliwą, nacieramy czosnkiem, wsadzamy do piekarnika na 5 minut (170) lub jesli mamy patelnie grillową podsamażamy na niej.
- w trakcie pieczenia rwiemy żółty serek i nakładamy na nasze kąski.
Wyciągamy kiedy serek się rozpuści, niektórzy lubią sobie pochrupać, więc wyciągamy kiedy zrobi się serowy chips a bagietka będzie chrupiąca.
- w tym samym czasie do pieca wkładam także krążki cebulki do delikatnego podpieczenia aby nabrała słodkości
- po wyciągnięciu pieczywka zaczyna się działanie naszej fantazji. Ja zrobiłam to na szybko wieczorem bo zgłodniałam przy lampce wina ale na imprezę towarzyską można poszaleć.
- Ja nałożyłam pomidorka, ogórka zawiniętego w polędwice sopocką. inny zaś z kindziukiem oraz śliweczką zawiniętą w krążek cebuli. Jeszcze inny cebulka, śliweczka ogórek, szyneczka:)
Niestety nie wiem jak obrócić zdjęcie skoro w oryginale wygląda normalnie
Oczywiście w internecie znajdziecie niesamowite połączenia i pomysły na tapas...ja robię z tego co akurat mam i co pasuje do siebie. Tanio i smacznie:)
Proste w przygotowaniu, wyśmienity smak hiszpańskiej kuchni.
Odsłon: 3425
Pyszne paczki,szybkie do zrobienia.Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak...
Odsłon: 1257
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 12
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4415
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2018
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 12
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4415
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2018
Składniki
-Bagietkę kroimy na krążki, bądź jeszcze na mniejsze trójkąty. Smarujemy oliwą, nacieramy czosnkiem, wsadzamy do piekarnika na 5 minut (170) lub jesli mamy patelnie grillową podsamażamy na niej. - w trakcie pieczenia rwiemy żółty serek i nakładamy na nasze kąski. Wyciągamy kiedy serek się rozpuści, niektórzy lubią sobie pochrupać, więc wyciągamy kiedy zrobi się serowy chips a bagietka będzie chrupiąca. - w tym samym czasie do pieca wkładam także krążki cebulki do delikatnego podpieczenia aby nabrała słodkości
- po wyciągnięciu pieczywka zaczyna się działanie naszej fantazji. Ja zrobiłam to na szybko wieczorem bo zgłodniałam przy lampce wina ale na imprezę towarzyską można poszaleć. - Ja nałożyłam pomidorka, ogórka zawiniętego w polędwice sopocką. inny zaś z kindziukiem oraz śliweczką zawiniętą w krążek cebuli. Jeszcze inny cebulka, śliweczka ogórek, szyneczka:) Niestety nie wiem jak obrócić zdjęcie skoro w oryginale wygląda normalnie
Oczywiście w internecie znajdziecie niesamowite połączenia i pomysły na tapas...ja robię z tego co akurat mam i co pasuje do siebie. Tanio i smacznie:)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Przekąski
Zapiekanka z pieczarkami i mozarellą
Przekąski
Kalmary z grilla
Przekąski
Warzywno - grzybowe pierożki
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Ziemniaki podane są w trochę innej wersji, bo zapiekane z farszem grzybowym ,...
Odsłon: 10
Zapiekanka z pieczarkami i mozarellą
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Odsłon: 109