Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzebujesz taniego i szybkiego dania, które błyskawicznie przygotujesz na kolację czy podwieczorek? Wypróbuj nasz przepis na taniochy i zaskocz domowników tą prostą, ale niebanalną potrawą.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 65
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 29
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 94
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 65
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 29
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 94
Składniki
W czasie przygotowania dania nagrzej piekarnik – włącz na 200 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra/dół.
Wyjmij ciasto francuskie i pokrój je w kwadraty. Każdą porcję ciasta posmaruj cienko passatą pomidorową.
Ser zetrzyj na tarce, kabanosy pokrój w plasterki. Na każdym kwadracie ciasta francuskiego ułóż porcję sera i kabanosów. Ciasto złóż w trójkąty i sklej brzegi (możesz sobie ułatwić to zadanie i przyciskać ciasto widelcem).
W miseczce rozmąć żółtko i posmaruj wierzch każdego ciastka, a następnie posyp sezamem.
Taniochy ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez około 20 minut. Kontroluj poziom wypieczenia, sprawdzając kolor ciastek. Jeśli będą zarumieniać się zbyt szybko, zmniejsz nieco temperaturę grzania.