Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzebujesz taniego i szybkiego dania, które błyskawicznie przygotujesz na kolację czy podwieczorek? Wypróbuj nasz przepis na taniochy i zaskocz domowników tą prostą, ale niebanalną potrawą.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12946
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14226
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5885
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12946
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14226
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5885
Składniki
W czasie przygotowania dania nagrzej piekarnik – włącz na 200 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra/dół.
Wyjmij ciasto francuskie i pokrój je w kwadraty. Każdą porcję ciasta posmaruj cienko passatą pomidorową.
Ser zetrzyj na tarce, kabanosy pokrój w plasterki. Na każdym kwadracie ciasta francuskiego ułóż porcję sera i kabanosów. Ciasto złóż w trójkąty i sklej brzegi (możesz sobie ułatwić to zadanie i przyciskać ciasto widelcem).
W miseczce rozmąć żółtko i posmaruj wierzch każdego ciastka, a następnie posyp sezamem.
Taniochy ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez około 20 minut. Kontroluj poziom wypieczenia, sprawdzając kolor ciastek. Jeśli będą zarumieniać się zbyt szybko, zmniejsz nieco temperaturę grzania.