Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska z zapomnianą dynią.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117592
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8155
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3051
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1838
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1409
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117592
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8155
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3051
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1838
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1409
Składniki
Wykonanie: Mąkę posiekać z zimnym masłem, czterema łyżkami zimnej wody i szczyptą soli. Zagnieść ciasto, owinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na godzinę. Dynę pokroić w paski, sparzyć wrzącą wodą o odsączyć. Jajka zmiksować ze śmietaną, doprawić do smaku. Ciasto rozwałkować i wylepić formę razem z brzegami. Zapiec na złoty kolor w temperaturze 200 stopni. Następnie na podpieczonym cieście układać przemiennie dynię i boczek. Zalać śmietanką, wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut. Dla zapracowanych polecam kupić gotowe ciasto na tatrę.