Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19464
Dodano: 01.11.2019
Odsłon: 2759
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Wykonanie:
Mąkę posiekać z zimnym masłem, czterema łyżkami zimnej wody i szczyptą soli. Zagnieść ciasto, owinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na godzinę. Dynę pokroić w paski, sparzyć wrzącą wodą o odsączyć. Jajka zmiksować ze śmietaną, doprawić do smaku. Ciasto rozwałkować i wylepić formę razem z brzegami. Zapiec na złoty kolor w temperaturze 200 stopni. Następnie na podpieczonym cieście układać przemiennie dynię i boczek. Zalać śmietanką, wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut. Dla zapracowanych polecam kupić gotowe ciasto na tatrę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

SprytnaChochla 02 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Piękna!0 Kto głosował? | Odpowiedz