Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska z zapomnianą dynią.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 918
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1968
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 454
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 918
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1968
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 454
Składniki
Wykonanie: Mąkę posiekać z zimnym masłem, czterema łyżkami zimnej wody i szczyptą soli. Zagnieść ciasto, owinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na godzinę. Dynę pokroić w paski, sparzyć wrzącą wodą o odsączyć. Jajka zmiksować ze śmietaną, doprawić do smaku. Ciasto rozwałkować i wylepić formę razem z brzegami. Zapiec na złoty kolor w temperaturze 200 stopni. Następnie na podpieczonym cieście układać przemiennie dynię i boczek. Zalać śmietanką, wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut. Dla zapracowanych polecam kupić gotowe ciasto na tatrę.