Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta na cieście francuskim z podsmażanymi kurkami.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3510
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 114
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3510
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 114
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Składniki
Na rozłożone ciasto francuskie wylałam mieszaninę, jaj ze śmietaną, serami doprawionymi pieprzem i solą. Na całość rozłożyłam przesmażone doprawione przyprawami kurki z pokrojonym porem i poszatkowanym czosnkiem. Grzyby z czosnkiem i porem smażyłam aż płyn wyparuje. Jeśli płynu jest mało a grzyby zbyt jędrne można dodać odrobinę wody i ponownie zredukować.
Całość piekłam według przepisu na opakowaniu ciasta francuskiego, w moim przypadku kolo 25 min w 190 stopniach. po tym czasie masa powinna być upieczona- zawsze można sprawdzić, a ciasto przyrumienione.