Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta na cieście francuskim z podsmażanymi kurkami.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 606
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1846
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 392
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 606
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1846
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 392
Składniki
Na rozłożone ciasto francuskie wylałam mieszaninę, jaj ze śmietaną, serami doprawionymi pieprzem i solą. Na całość rozłożyłam przesmażone doprawione przyprawami kurki z pokrojonym porem i poszatkowanym czosnkiem. Grzyby z czosnkiem i porem smażyłam aż płyn wyparuje. Jeśli płynu jest mało a grzyby zbyt jędrne można dodać odrobinę wody i ponownie zredukować.
Całość piekłam według przepisu na opakowaniu ciasta francuskiego, w moim przypadku kolo 25 min w 190 stopniach. po tym czasie masa powinna być upieczona- zawsze można sprawdzić, a ciasto przyrumienione.