Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta na cieście francuskim z podsmażanymi kurkami.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 395
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 395
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1477
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5707
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 395
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 395
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1477
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5707
Składniki
Na rozłożone ciasto francuskie wylałam mieszaninę, jaj ze śmietaną, serami doprawionymi pieprzem i solą. Na całość rozłożyłam przesmażone doprawione przyprawami kurki z pokrojonym porem i poszatkowanym czosnkiem. Grzyby z czosnkiem i porem smażyłam aż płyn wyparuje. Jeśli płynu jest mało a grzyby zbyt jędrne można dodać odrobinę wody i ponownie zredukować.
Całość piekłam według przepisu na opakowaniu ciasta francuskiego, w moim przypadku kolo 25 min w 190 stopniach. po tym czasie masa powinna być upieczona- zawsze można sprawdzić, a ciasto przyrumienione.