Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta na cieście francuskim z podsmażanymi kurkami.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7740
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 252
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2815
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7740
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 252
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2815
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Składniki
Na rozłożone ciasto francuskie wylałam mieszaninę, jaj ze śmietaną, serami doprawionymi pieprzem i solą. Na całość rozłożyłam przesmażone doprawione przyprawami kurki z pokrojonym porem i poszatkowanym czosnkiem. Grzyby z czosnkiem i porem smażyłam aż płyn wyparuje. Jeśli płynu jest mało a grzyby zbyt jędrne można dodać odrobinę wody i ponownie zredukować.
Całość piekłam według przepisu na opakowaniu ciasta francuskiego, w moim przypadku kolo 25 min w 190 stopniach. po tym czasie masa powinna być upieczona- zawsze można sprawdzić, a ciasto przyrumienione.