Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta na cieście francuskim z podsmażanymi kurkami.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3860
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414818
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2403
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3860
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414818
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2403
Składniki
Na rozłożone ciasto francuskie wylałam mieszaninę, jaj ze śmietaną, serami doprawionymi pieprzem i solą. Na całość rozłożyłam przesmażone doprawione przyprawami kurki z pokrojonym porem i poszatkowanym czosnkiem. Grzyby z czosnkiem i porem smażyłam aż płyn wyparuje. Jeśli płynu jest mało a grzyby zbyt jędrne można dodać odrobinę wody i ponownie zredukować.
Całość piekłam według przepisu na opakowaniu ciasta francuskiego, w moim przypadku kolo 25 min w 190 stopniach. po tym czasie masa powinna być upieczona- zawsze można sprawdzić, a ciasto przyrumienione.