Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na pyszną tartę. Bardzo niedużo pracy, a efekt murowany. Tarta i ładnie wygląda i jest bardzo smaczna. Polecam.
Ciasto rozwijamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
Z krótszego boku przycinamy kilka pasków ok 2 centymetrowych, żeby zrobić otoczkę wokół całego ciasta
Ciasto smarujemy serem mascarpone, a następnie rozbełtanym jajkiem
Pogrubione ciastem ranty smarujemy rozbełtanym żółtkiem
Na ciasto nakładamy umyte szparagi obcinając wcześniej zgrubiałe końce. Jeśli szparagi są młode nie trzeba ich obierać, w przeciwnym razie należy je obrać
Całość delikatnie solimy i doprawiamy pieprzem cayenne
Na koniec całość posypujemy pestkami słonecznika i dyni
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 30 minut
Wspaniale polaczenie ciasta francuskiego, slodkich pomidorkow i rozplywajace...
Odsłon: 8270
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 24
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 95
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 187
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 89
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1072
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 24
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 95
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 187
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 89
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1072
Składniki
Ciasto rozwijamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
Z krótszego boku przycinamy kilka pasków ok 2 centymetrowych, żeby zrobić otoczkę wokół całego ciasta
Ciasto smarujemy serem mascarpone, a następnie rozbełtanym jajkiem
Pogrubione ciastem ranty smarujemy rozbełtanym żółtkiem
Na ciasto nakładamy umyte szparagi obcinając wcześniej zgrubiałe końce. Jeśli szparagi są młode nie trzeba ich obierać, w przeciwnym razie należy je obrać
Całość delikatnie solimy i doprawiamy pieprzem cayenne
Na koniec całość posypujemy pestkami słonecznika i dyni
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 30 minut
Przepisy Przekąski
Przekąski
Grillowana cukinia z papryką
Przekąski
Mozzarella z pomidorami
Przekąski
Sałatka z ryżu
Przekąski
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków
Grillowana cukinia z papryką
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 24
Mozzarella z pomidorami
Najlepsza przystawka na każdą imprezkę
Odsłon: 17