Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na pyszną tartę. Bardzo niedużo pracy, a efekt murowany. Tarta i ładnie wygląda i jest bardzo smaczna. Polecam.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1531
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 760
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1531
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 760
Składniki
Ciasto rozwijamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
Z krótszego boku przycinamy kilka pasków ok 2 centymetrowych, żeby zrobić otoczkę wokół całego ciasta
Ciasto smarujemy serem mascarpone, a następnie rozbełtanym jajkiem
Pogrubione ciastem ranty smarujemy rozbełtanym żółtkiem
Na ciasto nakładamy umyte szparagi obcinając wcześniej zgrubiałe końce. Jeśli szparagi są młode nie trzeba ich obierać, w przeciwnym razie należy je obrać
Całość delikatnie solimy i doprawiamy pieprzem cayenne
Na koniec całość posypujemy pestkami słonecznika i dyni
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 30 minut