Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na pyszną tartę. Bardzo niedużo pracy, a efekt murowany. Tarta i ładnie wygląda i jest bardzo smaczna. Polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117892
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8309
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3088
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2027
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117892
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8309
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3088
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2027
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Składniki
Ciasto rozwijamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
Z krótszego boku przycinamy kilka pasków ok 2 centymetrowych, żeby zrobić otoczkę wokół całego ciasta
Ciasto smarujemy serem mascarpone, a następnie rozbełtanym jajkiem
Pogrubione ciastem ranty smarujemy rozbełtanym żółtkiem
Na ciasto nakładamy umyte szparagi obcinając wcześniej zgrubiałe końce. Jeśli szparagi są młode nie trzeba ich obierać, w przeciwnym razie należy je obrać
Całość delikatnie solimy i doprawiamy pieprzem cayenne
Na koniec całość posypujemy pestkami słonecznika i dyni
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 30 minut