Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na pyszną tartę. Bardzo niedużo pracy, a efekt murowany. Tarta i ładnie wygląda i jest bardzo smaczna. Polecam.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112959
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 300
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 636
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 520
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112959
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 300
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 636
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 520
Składniki
Ciasto rozwijamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
Z krótszego boku przycinamy kilka pasków ok 2 centymetrowych, żeby zrobić otoczkę wokół całego ciasta
Ciasto smarujemy serem mascarpone, a następnie rozbełtanym jajkiem
Pogrubione ciastem ranty smarujemy rozbełtanym żółtkiem
Na ciasto nakładamy umyte szparagi obcinając wcześniej zgrubiałe końce. Jeśli szparagi są młode nie trzeba ich obierać, w przeciwnym razie należy je obrać
Całość delikatnie solimy i doprawiamy pieprzem cayenne
Na koniec całość posypujemy pestkami słonecznika i dyni
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 30 minut