Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na pyszną tartę. Bardzo niedużo pracy, a efekt murowany. Tarta i ładnie wygląda i jest bardzo smaczna. Polecam.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Ciasto rozwijamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
Z krótszego boku przycinamy kilka pasków ok 2 centymetrowych, żeby zrobić otoczkę wokół całego ciasta
Ciasto smarujemy serem mascarpone, a następnie rozbełtanym jajkiem
Pogrubione ciastem ranty smarujemy rozbełtanym żółtkiem
Na ciasto nakładamy umyte szparagi obcinając wcześniej zgrubiałe końce. Jeśli szparagi są młode nie trzeba ich obierać, w przeciwnym razie należy je obrać
Całość delikatnie solimy i doprawiamy pieprzem cayenne
Na koniec całość posypujemy pestkami słonecznika i dyni
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 30 minut