Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta doskonale sprawdzi się na lunch, kolację lub fajną przekąskę dla gości.
patelnia, forma na tartę, piekarnik
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27223
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27223
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
1. Ze wskazanych składników ugnieść kruche ciasto. Pamiętać, żeby dodać do ciasta szczyptę soli. Ja o tym zapomniałam. :P 2. Formę na tartę nasmarować tłuszczem, posypać bułką tartą i wyłożyć ciastem. W cieście zrobić dziurki widelcem. 3. Piec w temperaturze 200°C przez 15 minut na góra-dół. 4. W czasie pieczenia pokroić w kostkę cebulę i szynkę. Zeszklić na patelni. 5. Zetrzeć żółty ser. 6. Wybełtać jajka ze śmietaną i przyprawami. 7. Po wyjęciu ciasta z piekarnika nałożyć na nie cebulę z szynką. Posypać serem żółtym i zalać jajkami ze śmietaną. 8. Piec ponownie w temperaturze 200°C przez kolejne 15 minut na góra-dół. 9. Posypać natką. Smacznego! :)