Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna z wieloma smakami przekąska.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 457
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1807
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 370
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 457
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1807
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 370
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść ciasto i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Następnie ciasto rozwałkować,
Przenieść na wałku do przygotowanej formy i upiec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut, po czym lekko przestudzić.
Wykonanie farszu: Na rozgrzanym maśle przysmażyć zmiażdżony czosnek z pokrojonym szpinakiem i przyprawami do smaku. Dodać drobno posiekaną paprykę, chwilę podsmażyć i wyłożyć na podpieczone ciasto.
Jajka zmiksować ze śmietaną, przyprawić do smaku i zalać farsz na formie.
Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez pół godziny.