Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna z wieloma smakami przekąska.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10565
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336869
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4613
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424500
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10565
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336869
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4613
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424500
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść ciasto i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Następnie ciasto rozwałkować,
Przenieść na wałku do przygotowanej formy i upiec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut, po czym lekko przestudzić.
Wykonanie farszu: Na rozgrzanym maśle przysmażyć zmiażdżony czosnek z pokrojonym szpinakiem i przyprawami do smaku. Dodać drobno posiekaną paprykę, chwilę podsmażyć i wyłożyć na podpieczone ciasto.
Jajka zmiksować ze śmietaną, przyprawić do smaku i zalać farsz na formie.
Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez pół godziny.