Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne połączenie słodkiej gruszki i słonej fety. Polecam
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21609
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 102
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21609
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 102
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Kroimy ciasto francuskie na kwadraty Gruszkę należy obrać i pokroić. Na patelni rozgrzewam miód i dodaje gruszkę, karmelizuje 2-3 minuty, skrapiam sokiem z cytryny.
Na kwadraty z ciasta nakładam gruszkę. Brzegi ciasta smaruję jajkiem. Posypuję ciasto pokruszoną fetą oraz tymiankiem.
Gotowe tartaletki wsadzam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i czekam aż się zarumieni