Do góry

Przekąski Przepis na:

Tartaletki z karmelizowaną gruszką

Przepis dnia 2013-09-21
Tartaletki z karmelizowaną gruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 1224

Dodano:

Odsłon: 2422

Bardzo pyszne połączenie słodkiej gruszki i słonej fety. Polecam
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kroimy ciasto francuskie na kwadraty
    Gruszkę należy obrać i pokroić.
    Na patelni rozgrzewam miód i dodaje gruszkę, karmelizuje 2-3 minuty, skrapiam sokiem z cytryny.

  2. Na kwadraty z ciasta nakładam gruszkę. Brzegi ciasta smaruję jajkiem.
    Posypuję ciasto pokruszoną fetą oraz tymiankiem.

  3. Gotowe tartaletki wsadzam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i czekam aż się zarumieni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń