Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne połączenie słodkiej gruszki i słonej fety. Polecam
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4437
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12044
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6850
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4437
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12044
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6850
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Składniki
Kroimy ciasto francuskie na kwadraty Gruszkę należy obrać i pokroić. Na patelni rozgrzewam miód i dodaje gruszkę, karmelizuje 2-3 minuty, skrapiam sokiem z cytryny.
Na kwadraty z ciasta nakładam gruszkę. Brzegi ciasta smaruję jajkiem. Posypuję ciasto pokruszoną fetą oraz tymiankiem.
Gotowe tartaletki wsadzam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i czekam aż się zarumieni