Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne połączenie słodkiej gruszki i słonej fety. Polecam
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34125
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1310
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113577
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34125
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1310
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113577
Składniki
Kroimy ciasto francuskie na kwadraty Gruszkę należy obrać i pokroić. Na patelni rozgrzewam miód i dodaje gruszkę, karmelizuje 2-3 minuty, skrapiam sokiem z cytryny.
Na kwadraty z ciasta nakładam gruszkę. Brzegi ciasta smaruję jajkiem. Posypuję ciasto pokruszoną fetą oraz tymiankiem.
Gotowe tartaletki wsadzam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i czekam aż się zarumieni