Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar? To taki hamburger tylko, że surowy. A skąd carpaccio? Bo smakuje jak wołowe carpaccio tylko, że w wersji dla bezzębnych.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4244
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 547
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 920
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3850
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 781
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4244
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 547
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 920
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3850
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 781
Składniki
Polędwicę wołową posiekać nożem lub tasakiem, ewentualnie zmielić w maszynce do mięsa ze średnim sitkiem.
Czosnek i kapary posiekać drobno nożem.
Rukolę również posiekać na dosyć drobne kawałki. Część liści pozostawić do przybrania.
Parmezan, jeśli nie tarty, zetrzeć na tarce do parmezanu. Część parmezanu można spróbować postrugać na cienkie płatki. Tatar będzie wtedy bardziej przypominał carpaccio, ale to już jest rzecz gustu.
Wszystkie składniki wymieszać razem w misce, stopniowo dodając oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Osobiście preferuję dodanie większej ilości oliwy, ponieważ jest ona częściowo absorbowana przez parmezan. Zbytek oliwy wpływa "konseruwująco" na mięso: po dwóch dniach w lodówce tatar będzie prawie jak świeży.
No to SMACZNIALSKI !