Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar? To taki hamburger tylko, że surowy. A skąd carpaccio? Bo smakuje jak wołowe carpaccio tylko, że w wersji dla bezzębnych.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3135
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6632
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3135
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6632
Składniki
Polędwicę wołową posiekać nożem lub tasakiem, ewentualnie zmielić w maszynce do mięsa ze średnim sitkiem.
Czosnek i kapary posiekać drobno nożem.
Rukolę również posiekać na dosyć drobne kawałki. Część liści pozostawić do przybrania.
Parmezan, jeśli nie tarty, zetrzeć na tarce do parmezanu. Część parmezanu można spróbować postrugać na cienkie płatki. Tatar będzie wtedy bardziej przypominał carpaccio, ale to już jest rzecz gustu.
Wszystkie składniki wymieszać razem w misce, stopniowo dodając oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Osobiście preferuję dodanie większej ilości oliwy, ponieważ jest ona częściowo absorbowana przez parmezan. Zbytek oliwy wpływa "konseruwująco" na mięso: po dwóch dniach w lodówce tatar będzie prawie jak świeży.
No to SMACZNIALSKI !