Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar? To taki hamburger tylko, że surowy. A skąd carpaccio? Bo smakuje jak wołowe carpaccio tylko, że w wersji dla bezzębnych.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14956
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4731
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44773
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 691
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14956
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4731
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44773
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 691
Składniki
Polędwicę wołową posiekać nożem lub tasakiem, ewentualnie zmielić w maszynce do mięsa ze średnim sitkiem.
Czosnek i kapary posiekać drobno nożem.
Rukolę również posiekać na dosyć drobne kawałki. Część liści pozostawić do przybrania.
Parmezan, jeśli nie tarty, zetrzeć na tarce do parmezanu. Część parmezanu można spróbować postrugać na cienkie płatki. Tatar będzie wtedy bardziej przypominał carpaccio, ale to już jest rzecz gustu.
Wszystkie składniki wymieszać razem w misce, stopniowo dodając oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Osobiście preferuję dodanie większej ilości oliwy, ponieważ jest ona częściowo absorbowana przez parmezan. Zbytek oliwy wpływa "konseruwująco" na mięso: po dwóch dniach w lodówce tatar będzie prawie jak świeży.
No to SMACZNIALSKI !