Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie sprawdza się w roli przystawki lub zimnej przekąski podczas spotkań z rodziną i znajomymi. Rewelacyjny w smaku tatar z mięsa wołowego z żółtkiem, cebulą, ogórkami konserwowymi i grzybkami marynowanymi. Zobaczcie, jak odtworzyć ten przepis w domu!
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 251
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 739
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21810
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 251
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 739
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21810
Składniki
Mięso wołowe siekamy drobno nożem, dodajemy do niego przyprawy, olej i sok z cytryny, wyrabiamy całość dłonią.
Z mięsa formujemy dwie kulki, które układamy na osobnych talerzach. Mięso delikatnie spłaszczamy, robimy wgłębienia i wbijamy do nich surowe żółtka.
Cebulę obieramy i drobno szatkujemy. Ogórki i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Każdy ze składników układamy osobno na talerzu wokół tatara. Gotowe!