Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar wołowy klasyczny

Tatar wołowy klasyczny

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 240

Dodano:

Odsłon: 10054

Tatar wołowy to klasyczne danie kuchni polskiej. Zmielone mięso wołowe z żółtkiem jajka, cebulką, grzybkami i ogórkiem kiszonym najlepiej podawać z chlebem. Efektowna i smaczna przystawka na pewno zaskoczy Twoich gości, polecam.

Składniki

  • 500 g mięsa wołowego (ze sprawdzonego źródła)
  • jajka 3 szt
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 2 cebule
  • marynowane grzybki 120 g
  • przyprawa w płynie Maggi (do smaku)
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso wołowe posiekać lub zmielić. Przed podaniem wymieszać z olejem, przyprawą w płynie Maggi, solą i pieprzem do smaku.

    Uformować tatara tak jak na zdjęciu, obok ułożyć drobno posiekanego ogórka, cebulę i grzybki. Na koniec żółtko ułożyć na mięsie. Podawać z pieczywem.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń