Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w formie przekąski, jako przystawka, jak i na lekkie śniadanie czy kolację.
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17106
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2479
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4656
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1851
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17106
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2479
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4656
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1851
Składniki
Łososia i awokado kroimy w drobną kostkę. Grejpfruta obieramy ze skóry i filetujemy, cząstki dodajemy do reszty składników. Dodajemy posiekaną trawę cytrynową oraz szczypiorek. Mieszamy z olejem sezamowym i przyprawą togarashi.
Lotos kroimy w 2-3mm plasterki (nożem lub na mandolinie). Pokrojone plastry wrzucamy do miski z zimną wodą z dodatkiem octu na około 15min w celu pozbycia się goryczki. W międzyczasie rozgrzewamy olej do głębokiego smażenia. Lotos odcedzamy i przed usmażeniem osuszamy na ręczniku papierowym. Lotos smażymy na złoty/lekko brązowy kolor.
Składniki sosu mieszamy i polewamy tatar przed podaniem.