Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1323
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 233
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1323
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 233
Składniki
Do tatara użyłam świeżego łososia, można użyć wędzonego na zimno- ale wtedy trzeba pominąć korniszony. Łososia pokroiłam najpierw w plastry, potem w paski a potem w drobną kostkę. Drobno pokroiłam korniszony, ogórka kiszonego, cebulę i paprykę. Jeszcze cytryna w ósemki i prawie gotowe.
Mięso łososia wymieszałam z odrobiną wody, ułożyłam w miseczce i przewróciłam na talerz. Zrobiłam zagłębienie i w nie wlałam oliwę i sos sojowy. Ułożyłam pokrojone warzywa, cytrynę. Do tego grzanki usmażone na oliwie i potarte czosnkiem. W razie potrzeby należy uzupełniać do mieszanki oliwę i sos sojowy. Można robić kanapeczki lub zagryzać grzankami. Smacznego :)