Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar z łososia siekany

Tatar  z łososia siekany

Autor:

Przepisów i artykułów: 676 Ocena: 13673

Dodano:

Odsłon: 3784

Dla wytrawnych smakoszy!

Składniki

  • łosoś surowy lub wędzony 125-150 g osoba
  • karniszony- małe garść
  • ogórki kiszone 1 szt
  • cebula czerwona mała lub pół
  • papryka konserwowa kilka kawałków
  • cytryna pół
  • Pieprz
  • Oliwa z oliwek
  • Sos sojowy
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tatar z łososia siekany

Przygotowanie

  1. Do tatara użyłam świeżego łososia, można użyć wędzonego na zimno- ale wtedy trzeba pominąć korniszony.

    Łososia pokroiłam najpierw w plastry, potem w paski a potem w drobną kostkę.

    Drobno pokroiłam korniszony, ogórka kiszonego, cebulę i paprykę.

    Jeszcze cytryna w ósemki i prawie gotowe.

  2. Mięso łososia wymieszałam z odrobiną wody, ułożyłam w miseczce i przewróciłam na talerz. Zrobiłam zagłębienie i w nie wlałam oliwę i sos sojowy.

    Ułożyłam pokrojone warzywa, cytrynę.

    Do tego grzanki usmażone na oliwie i potarte czosnkiem.

    W razie potrzeby należy uzupełniać do mieszanki oliwę i sos sojowy.

    Można robić kanapeczki lub zagryzać grzankami.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń