Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30913
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3631
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4349
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1136
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30913
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3631
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4349
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1136
Składniki
Do tatara użyłam świeżego łososia, można użyć wędzonego na zimno- ale wtedy trzeba pominąć korniszony. Łososia pokroiłam najpierw w plastry, potem w paski a potem w drobną kostkę. Drobno pokroiłam korniszony, ogórka kiszonego, cebulę i paprykę. Jeszcze cytryna w ósemki i prawie gotowe.
Mięso łososia wymieszałam z odrobiną wody, ułożyłam w miseczce i przewróciłam na talerz. Zrobiłam zagłębienie i w nie wlałam oliwę i sos sojowy. Ułożyłam pokrojone warzywa, cytrynę. Do tego grzanki usmażone na oliwie i potarte czosnkiem. W razie potrzeby należy uzupełniać do mieszanki oliwę i sos sojowy. Można robić kanapeczki lub zagryzać grzankami. Smacznego :)