Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zachęcam Was do przyrządzenia tatara ze śledzia. To jeden z pyszniejszych sposobów na podanie śledzia. Do zrobienia takiego tatara należy mieć specjalną obręcz do deserów, którą umieszczamy na talerzu, warstwowo układamy przygotowane wcześniej składniki, lekko dociskamy, a po nałożeniu ostatniej warstwy obręcz delikatnie unosimy do góry przyciskając zawartość specjalnym tłoczkiem i powstaje nam śliczna kolorowa sałatka ze śledziem bądź z czymkolwiek innym. Obręcze są doskonałe do podawania właśnie sałatek, ale też deserów na zimno.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20856
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20856
Składniki
Śledzie wraz z dodatkami ( u mnie cebula, marchewka i kawałki ogórka ) bardzo drobno szatkujemy. Dodajemy łyżkę musztardy i wszystko dokładnie mieszamy
Ogórki, cebulę i pieczarki kroimy w drobniutką kosteczkę i przekładamy każde do osobnych miseczek
Jajka ścieramy na drobnych oczkach
Przygotowujemy 4 talerzyki i po kolei na środku każdego ustawiamy obręcz, w której warstwowo układamy przygotowane składniki: na sam spód dajemy 1/4 posiekanych śledzi, a następnie 1/4 część cebuli, ogórków i pieczarek. Na samej górze umieszczamy starte jajko. Każdą warstwę nieco ubijamy. Jajko będące na samej górze oprószamy świeżo zmielonym pieprzem po czym dociskając zawartość tłoczkiem podnosimy obręcz do góry
Czynność powtarzamy na kolejnych talerzykach do wyczerpania składników