Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i piękna przekąska. Śledziowego tatara najlepiej wykonać z prawdziwych matiasów czyli młodych śledzi, które jeszcze nie przeszły tarła. Są one jednak dość drogie i słabo dostępne, więc można zamienić je na śledzie z solanki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5341
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5341
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Filety śledziowe kroimy w niedużą kostkę. Ogórki kiszone, grzyby, papryczkę i cebulę kroimy w jeszcze drobniejszą kostkę. Cebulę można sparzyć, jeśli chcecie, aby tatar był delikatniejszy. Szczypiorek szatkujemy. Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy musztardą, miodem, świeżo zmielonym pieprzem i ewentualnie solą (choć ze względu na słoność śledzia nie będzie to raczej potrzebne). Tatara układamy na talerzach, ja użyłam do tego obręczy do potraw. Całość posypujemy delikatnie pieprzem. Podajemy z pieczywem.