Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i piękna przekąska. Śledziowego tatara najlepiej wykonać z prawdziwych matiasów czyli młodych śledzi, które jeszcze nie przeszły tarła. Są one jednak dość drogie i słabo dostępne, więc można zamienić je na śledzie z solanki.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2438
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2524
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 500
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1354
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2438
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2524
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 500
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1354
Składniki
Filety śledziowe kroimy w niedużą kostkę. Ogórki kiszone, grzyby, papryczkę i cebulę kroimy w jeszcze drobniejszą kostkę. Cebulę można sparzyć, jeśli chcecie, aby tatar był delikatniejszy. Szczypiorek szatkujemy. Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy musztardą, miodem, świeżo zmielonym pieprzem i ewentualnie solą (choć ze względu na słoność śledzia nie będzie to raczej potrzebne). Tatara układamy na talerzach, ja użyłam do tego obręczy do potraw. Całość posypujemy delikatnie pieprzem. Podajemy z pieczywem.