Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekonaj się, jak smakuje śledziowy tatar Magdy Gessler. Przepis popularnej restauratorki możesz wypróbować przy okazji najbliższej imprezy. Goście będą zachwyceni
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 397
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3637
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 136
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 309
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 397
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3637
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 136
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 309
Składniki
Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skorupki. W piekarniku rozgrzanym do 220 stopni upiecz paprykę. Obierz ją ze skórki.
Filety śledziowe, ugotowane jajka, obraną paprykę, ogórki, cebulę i grzybki pokrój w drobną kostkę i umieść w misce. Wymieszaj dokładnie całość. Dodaj kapary. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
W osobnym naczyniu wymieszaj musztardę, miód, pastę pomidorową i dopraw je ostrą papryką mieloną oraz pieprzem. Tak przygotowany sos połącz z produktami w pierwszej misie. Dokładnie wymieszaj.
Tatara śledziowego wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, żeby smaki się przegryzły. Po tym czasie wyjmij, ułóż na talerzu i podaj gościom. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.