Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
udało się - pozytywnie zaskoczyłam moich przyjaciół wegetarian ... i nie tylko :)
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 62
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 153
Dziś do pracy.
Odsłon: 1423
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 62
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 153
Dziś do pracy.
Odsłon: 1423
Składniki
Poprzedniego dnia: z wina, sosu sojowego, pasty paprykowej, soli, imbiru i majeranku zrobić sos - zmieszać dokładnie składniki. W tym sosie zamarynować tofu pokrojone np. na plastry ok.1/2 cm grubości lub tez na większą kostkę.
Dnia właściwego: tofu odsączyć z marynaty ( lekko odcisnąć) , zapanierować w jaju ,a potem w kokosie - smażyć z obu stron lub też na głębokim oleju - podawać ciepłe w towarzystwie ulubionych warzyw.
Smacznego wege-dania.