Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7834
Dodano: 10.11.2010
Odsłon: 16734
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Poprzedniego dnia: z wina, sosu sojowego, pasty paprykowej, soli, imbiru i majeranku zrobić sos - zmieszać dokładnie składniki. W tym sosie zamarynować tofu pokrojone np. na plastry ok.1/2 cm grubości lub tez na większą kostkę.
Dnia właściwego: tofu odsączyć z marynaty ( lekko odcisnąć) , zapanierować w jaju ,a potem w kokosie - smażyć z obu stron lub też na głębokim oleju - podawać ciepłe w towarzystwie ulubionych warzyw.
Smacznego wege-dania.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Paluchy 04 lipca 2016Zgłoś do usunięcia
A jakiego tofu użyłaś?0 Kto głosował? | Odpowiedz

raksaksa1 18 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Super przepis wypróbuję na pewno, bo ja wciąż szukam wegetariańskich inspiracji. Prosze o więcej:)))) Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz