Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
udało się - pozytywnie zaskoczyłam moich przyjaciół wegetarian ... i nie tylko :)
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 39
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 139
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 39
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 139
Składniki
Poprzedniego dnia: z wina, sosu sojowego, pasty paprykowej, soli, imbiru i majeranku zrobić sos - zmieszać dokładnie składniki. W tym sosie zamarynować tofu pokrojone np. na plastry ok.1/2 cm grubości lub tez na większą kostkę.
Dnia właściwego: tofu odsączyć z marynaty ( lekko odcisnąć) , zapanierować w jaju ,a potem w kokosie - smażyć z obu stron lub też na głębokim oleju - podawać ciepłe w towarzystwie ulubionych warzyw.
Smacznego wege-dania.