Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale pasuje na spotkanie w gronie przyjaciół.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2887
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2887
Składniki
Do salaterki wrzucić twaróg, majonez, tuńczyka odciśniętego na sicie. Koperek, natkę pietruszki umyć i osuszyć. Drobno posiekać i dodać do salaterki. Ugotowane jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do salaterki. Dodać przyprawy i sól do smaku. dokładnie wymieszać. Podzielić na 4 części. Na płaskim półmisku, albo desce ułożyć warstwę kromek chleba. Posmarować masą. Następnie kolejna warstwa chleba i masy. Tak do wyczerpania składników. Ostatnia warstwa to masa twarogowo-tuńczykowa. Boki tortu posmarować majonezem i całość udekorować.
Tort schłodzić w lodówce. Smacznego