Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo smaczny i doskonale pasuje na domówkę.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1234
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 169
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1234
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 169
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Wątróbkę oczyścić z błonek, umyć, osuszyć i przepuścić przez maszynkę do mięsa o małych oczkach, albo rozdrobnić w blenderze. Zmiksować jajka z mlekiem, wodą, mąką i wątróbką. Dodać do smaku pieprz i sól. Usmażyć na patelni, na oleju rzepakowym naleśniki. Ugotowane marchewki zetrzeć na tarce do jarzyn. Jedną marchewkę zachować do dekoracji. Dodać do marchewki majonez, pieprz, sól do smaku. Wymieszać. Ugotować jajka na twardo. Obrać ze skorupek. Oddzielić białka od żółtek. Osobno zetrzeć na tarce białka i żółtka. Do białek dodać majonez, pieprz i sól do smaku. To samo zrobić z żółtkami. Pierwszy naleśnik posmarować połową masy z białek. Przykryć następnym naleśnikiem i też posmarować masą. U mnie z białek, ale można posmarować masą z żółtek, albo z marchewki. Układać naleśniki i smarować aż do wyczerpania placków. U mnie było 7 naleśników. Wierzch tortu posmarować majonezem i udekorować wg uznania. Smacznego.