Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo smaczny i doskonale pasuje na domówkę.
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36117
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 336
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36117
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 336
Składniki
Wątróbkę oczyścić z błonek, umyć, osuszyć i przepuścić przez maszynkę do mięsa o małych oczkach, albo rozdrobnić w blenderze. Zmiksować jajka z mlekiem, wodą, mąką i wątróbką. Dodać do smaku pieprz i sól. Usmażyć na patelni, na oleju rzepakowym naleśniki. Ugotowane marchewki zetrzeć na tarce do jarzyn. Jedną marchewkę zachować do dekoracji. Dodać do marchewki majonez, pieprz, sól do smaku. Wymieszać. Ugotować jajka na twardo. Obrać ze skorupek. Oddzielić białka od żółtek. Osobno zetrzeć na tarce białka i żółtka. Do białek dodać majonez, pieprz i sól do smaku. To samo zrobić z żółtkami. Pierwszy naleśnik posmarować połową masy z białek. Przykryć następnym naleśnikiem i też posmarować masą. U mnie z białek, ale można posmarować masą z żółtek, albo z marchewki. Układać naleśniki i smarować aż do wyczerpania placków. U mnie było 7 naleśników. Wierzch tortu posmarować majonezem i udekorować wg uznania. Smacznego.