Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała imprezowa wersja tortilli. Jako szybka przekąska nadaje się na każdego rodzaju przyjęcie.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1444
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 211
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1444
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 211
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa i podsmażamy na patelni z oliwą. Odstawiamy do wystygnięcia najlepiej na papierze kuchennym aby pozbyć się nadmiaru oleju.
Sos czosnkowy: Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez i jogurt naturalny doprawiamy pieprzem, solą. Całość dokładnie mieszamy. Jeśli mamy do dyspozycji blender możemy wszystko zblenderować ( nie musimy wtedy przeciskać przez praskę czosnku).
Cebule kroimy w kostkę , pomidorki koktajlowe w ćwiartki, a marchewkę ścieramy na grubym oczu na tarce. Składniki dodajemy do mixu sałat i mieszamy z połową sosu czosnkowego.
Placki do tortilli dzielimy na ćwiartki aby z jednego placka uzyskać 4 kawałki. Kawałki smarujemy cienko sosem czosnkowym i dodajemy trochę mixu z warzywami i kilka kawałków piersi z kurczaka. Zawijamy i przebijamy wykałaczką aby tortillki się nie rozwinęły.
WSKAZÓWKI Lepiej nałożyć do środka tortillki trochę mniej, aby łatwiej było ją zawinąć i żeby to co w środku nie wypadało.