Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała imprezowa wersja tortilli. Jako szybka przekąska nadaje się na każdego rodzaju przyjęcie.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 72
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 510
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 72
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 510
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa i podsmażamy na patelni z oliwą. Odstawiamy do wystygnięcia najlepiej na papierze kuchennym aby pozbyć się nadmiaru oleju.
Sos czosnkowy: Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez i jogurt naturalny doprawiamy pieprzem, solą. Całość dokładnie mieszamy. Jeśli mamy do dyspozycji blender możemy wszystko zblenderować ( nie musimy wtedy przeciskać przez praskę czosnku).
Cebule kroimy w kostkę , pomidorki koktajlowe w ćwiartki, a marchewkę ścieramy na grubym oczu na tarce. Składniki dodajemy do mixu sałat i mieszamy z połową sosu czosnkowego.
Placki do tortilli dzielimy na ćwiartki aby z jednego placka uzyskać 4 kawałki. Kawałki smarujemy cienko sosem czosnkowym i dodajemy trochę mixu z warzywami i kilka kawałków piersi z kurczaka. Zawijamy i przebijamy wykałaczką aby tortillki się nie rozwinęły.
WSKAZÓWKI Lepiej nałożyć do środka tortillki trochę mniej, aby łatwiej było ją zawinąć i żeby to co w środku nie wypadało.