Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla z kurczakiem może być smaczną i pożywną przekąską dla młodzieży lub dorosłych. Idealnie pasuje na obiad lub kolację. Pyszna jest na zimno jak i na ciepło. Przygotowana w domu zaspokoi pragnienia kulinarne wszystkich domowników:)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3740
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1282
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3740
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1282
Składniki
Przygotowujemy sos: majonez mieszamy z keczupem i jogurtem. W razie potrzeby możemy doprawić sos pieprzem, solą lub czosnkiem. Cebulę kroimy w cienkie półplasterki, paprykę w paski, pomidora z półplastry. Fileta drobiowego kroimy na dwa kotlety lub na 4-6 pasków które obtoczone w panierce będą bardziej chrupiące. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i czosnkiem granulowanym, obtaczamy w mące, następnie w rozmąconym jajku i w panko /ewentualnie w bułce tartej/. Smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju. Odkładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Placki tortilli wkładamy na rozgrzaną ale suchą patelnię i podgrzewamy po kilkanaście sekund z każdej strony. Placki z jednej strony smarujemy przygotowanym sosem majonezowo-keczupowym, układamy poszarpane liście sałaty lodowej, fileta drobiowego, paprykę, pomidora, korniszonki /lub pokrojone ogórki konserwowe/, posypujemy startym serem żółtym. Dodatkowo farsz możemy polać resztą sosu majonezowo-keczupowego. Placki zawijamy: najpierw dół a następnie oba boki do środka. Żeby tortilla się nie rozpadała dół ciasno zawijamy w papier do pieczenia lub folię aluminiową.