Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla z rybą i warzywami to pyszna i bardzo ciekawa propozycja na drugie śniadanie lub kolację. Można ją podać na ciepło – wtedy rybę do tortilli wkładamy ciepłą, a po zwinięcie placka umieszczamy go na chwilę na rozgrzanej patelni i rumienimy z dwóch stron, bądź na zimno.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 617
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 444
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 217
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 617
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 444
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 217
Składniki
Filety rybne pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć przyprawą do ryb. Każdy kawałek obtoczyć w mące i usmażyć na złoto na oleju. Do naczynia wlać jogurt naturalny, dodać majonez, wymieszać. Następnie dodać ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i doprawić do smaku. Tortille podgrzać na suchej patelni około 30 sekund z obu stron (do pojawienia się pęcherzyków powietrza). Tortille posmarować przygotowanym sosem. Na wierzchu ułożyć liście sałaty, pokrojone w paseczki pomidory i paprykę. Na środku ułożyć porcję ryby. Całość polać sosem. Tortille zwinąć ciasno w rulon lub złożyć w kopertę. Podać.