Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przystawka/ przekąska idealna na imprezę, ale także jako przekąska np do pracy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Placek tortilli smarujemy serkiem lub majonezem.
Na placku układamy sałatę (około 5cm od góry placka zostawiamy wolne).
Na sałatę kładziemy szynkę (szynkę możemy też zastąpić np. salami).
Na szynkę kładziemy ser.
Paprykę kroimy w wąskie paski. 3-4 kawałki papryki kładziemy na placek tortilli (na dole placka).
Całość zwijamy ścisło jak naleśnika i zawijamy w folię aluminiową.
Tak przygotowaną tortillę dobrze jest włożyć na około godzinę do lodówki.
Po tym czasie kroimy tortillę na 2-3 cm plasterki i układamy na talerzu.