Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przystawka/ przekąska idealna na imprezę, ale także jako przekąska np do pracy.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 299
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15005
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2975
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 299
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15005
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2975
Składniki
Placek tortilli smarujemy serkiem lub majonezem.
Na placku układamy sałatę (około 5cm od góry placka zostawiamy wolne).
Na sałatę kładziemy szynkę (szynkę możemy też zastąpić np. salami).
Na szynkę kładziemy ser.
Paprykę kroimy w wąskie paski. 3-4 kawałki papryki kładziemy na placek tortilli (na dole placka).
Całość zwijamy ścisło jak naleśnika i zawijamy w folię aluminiową.
Tak przygotowaną tortillę dobrze jest włożyć na około godzinę do lodówki.
Po tym czasie kroimy tortillę na 2-3 cm plasterki i układamy na talerzu.