Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przystawka/ przekąska idealna na imprezę, ale także jako przekąska np do pracy.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1040
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 960
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12852
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1040
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 960
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12852
Składniki
Placek tortilli smarujemy serkiem lub majonezem.
Na placku układamy sałatę (około 5cm od góry placka zostawiamy wolne).
Na sałatę kładziemy szynkę (szynkę możemy też zastąpić np. salami).
Na szynkę kładziemy ser.
Paprykę kroimy w wąskie paski. 3-4 kawałki papryki kładziemy na placek tortilli (na dole placka).
Całość zwijamy ścisło jak naleśnika i zawijamy w folię aluminiową.
Tak przygotowaną tortillę dobrze jest włożyć na około godzinę do lodówki.
Po tym czasie kroimy tortillę na 2-3 cm plasterki i układamy na talerzu.