Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortille z indykiem w postaci rollsów to idealny pomysł na przekąskę imprezową. Te pyszne rollsy z serkiem śmietankowym, serem, papryką i wędliną smakują tak wspaniale, że bez obaw możesz je podać nawet przy bardziej uroczystych wydarzeniach rodzinnych. Całość jest też niesamowicie prosta i szybka w przygotowaniu. Wystarczy zaledwie kilka składników, które bez trudu znajdziesz w każdym sklepie spożywczym.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 231
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1018
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 231
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1018
Składniki
Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w bardzo drobną kostkę.
Serek śmietankowy wymieszaj dokładnie z papryką, tartym serem cheddar, czosnkiem i cebulką. Odstaw na 15 minut.
Tortille rozwiń i posmaruj równomiernie przygotowanym wcześniej serkiem śmietankowym. Następnie połóż po 3-4 plastry szynki z indyka, by całkowicie pokryła całą powierzchnię placka.
Na wierch posyp siekaną natkę pietruszki.
Delikatnie, ale ciasno zwiń tortille w rulonik i połóż go łączeniem do dołu. Zabezpiecz każdy placek, wbijając po 5-6 wykałaczek przez wszystkie warstwy.
Za pomocą ostrego noża pokrój ruloniki na kawałki tak, by wykałaczka znajdowała się w centralnej części każdego fragmentu.
Tortille z indykiem podawaj od razu po przygotowaniu lub schowaj do lodówki, aż serek lekko stężeje i dodatkowo zwiąże rollsy.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 3 dni.