Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tostowe roladki o chrupiącej z wierzchu panierce a w środku rozpływający się ser mozzarella, zwinięty w szynkę . Takie roladki z chleba tostowego możemy podawać jako samodzielną przekąskę lub do czerwonego barszczyku. Polecam
nóż, wałek deska, naczynia do panierki, patelnia, widelec,
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8271
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1198
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10022
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4588
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 625
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8271
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1198
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10022
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4588
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 625
Składniki
Z chleba tostowego z każdej kromki odkrawamy delikatnie skórki po jednej i po drugiej stronie. ( na przeciw siebie). Każdą kromkę rozwałkować wałkiem do ciasta, następnie smarujemy lekko ketchupem , na każdej układamy plaster szynki i plasterek sera mozzarella. Zwijamy w roladę obtaczamy w rozbełtanym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Najlepiej smakują podane zaraz po usmażeniu ciepłe, ale zimne też są smaczne. Polecam
Przygotowanie i panierowanie roladek.
Smażenie roladek.