Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tostowe roladki o chrupiącej z wierzchu panierce a w środku rozpływający się ser mozzarella, zwinięty w szynkę . Takie roladki z chleba tostowego możemy podawać jako samodzielną przekąskę lub do czerwonego barszczyku. Polecam
nóż, wałek deska, naczynia do panierki, patelnia, widelec,
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 179
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 380
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1726
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3259
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26749
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 179
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 380
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1726
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3259
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26749
Składniki
Z chleba tostowego z każdej kromki odkrawamy delikatnie skórki po jednej i po drugiej stronie. ( na przeciw siebie). Każdą kromkę rozwałkować wałkiem do ciasta, następnie smarujemy lekko ketchupem , na każdej układamy plaster szynki i plasterek sera mozzarella. Zwijamy w roladę obtaczamy w rozbełtanym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Najlepiej smakują podane zaraz po usmażeniu ciepłe, ale zimne też są smaczne. Polecam
Przygotowanie i panierowanie roladek.
Smażenie roladek.