Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tostowe roladki o chrupiącej z wierzchu panierce a w środku rozpływający się ser mozzarella, zwinięty w szynkę . Takie roladki z chleba tostowego możemy podawać jako samodzielną przekąskę lub do czerwonego barszczyku. Polecam
nóż, wałek deska, naczynia do panierki, patelnia, widelec,
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4698
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 503
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 754
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4698
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 503
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 754
Składniki
Z chleba tostowego z każdej kromki odkrawamy delikatnie skórki po jednej i po drugiej stronie. ( na przeciw siebie). Każdą kromkę rozwałkować wałkiem do ciasta, następnie smarujemy lekko ketchupem , na każdej układamy plaster szynki i plasterek sera mozzarella. Zwijamy w roladę obtaczamy w rozbełtanym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Najlepiej smakują podane zaraz po usmażeniu ciepłe, ale zimne też są smaczne. Polecam
Przygotowanie i panierowanie roladek.
Smażenie roladek.