Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tostowe roladki o chrupiącej z wierzchu panierce a w środku rozpływający się ser mozzarella, zwinięty w szynkę . Takie roladki z chleba tostowego możemy podawać jako samodzielną przekąskę lub do czerwonego barszczyku. Polecam
nóż, wałek deska, naczynia do panierki, patelnia, widelec,
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 2971
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34177
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1385
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113613
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 2971
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34177
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1385
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113613
Składniki
Z chleba tostowego z każdej kromki odkrawamy delikatnie skórki po jednej i po drugiej stronie. ( na przeciw siebie). Każdą kromkę rozwałkować wałkiem do ciasta, następnie smarujemy lekko ketchupem , na każdej układamy plaster szynki i plasterek sera mozzarella. Zwijamy w roladę obtaczamy w rozbełtanym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Najlepiej smakują podane zaraz po usmażeniu ciepłe, ale zimne też są smaczne. Polecam
Przygotowanie i panierowanie roladek.
Smażenie roladek.