Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
A może by tak tosta ale w innej odsłonie bo z grilla z piersią z kaczki, gruszką i morelą. Do tego oscypek z grilla i wyszło pyszne połączenie.
Polecam.
Odsłon: 298
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 382
Polecam.
Odsłon: 298
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 382
Składniki
Pierś z kaczki nacinam od strony skóry na krzyż. Posypuję solą, pieprzem, majerankiem i odstawiam na godzinę. Mięso układam na grillu i smażę po około 7 minut z każdej strony.
Chleb tostowy układam na grillu i grilluję z każdej strony po około minutę.
Morelę kroję na pół usuwam pestki. Gruszkę kroję na plastry 0,5 cm. Ruszt smaruję olejem żeby owoce nie przywarły. Układam owoce i grilluję z każdej strony chwilę. Oscypki układam na grilluj i smażę z każdej strony po około dwie minuty. Ser w środku ma być miękki.
Sos: Do rondelka przekładam maliny, wlewam wino, balsamico i gotuję na wolnym ogniu aż sos zredukuję się. Dodaję sól, pieprz, miód. Przecieram przez sitko żeby pozbyć się pestek. Na chlebie układam oscypek, plastry kaczki, gruszkę, morelę. Polewam sosem.