Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty z mięsem mielonym, to pyszne danie, który zachwyci wasze kubki smakowe. To połączenie chrupiącego pieczywa, aromatycznego mięsa i pysznych dodatków sprawi, że te tosty staną się waszym ulubionym daniem. Przygotowanie tych tostów jest proste i dostępne dla każdego. Ten przepis to idealna propozycja na szybki i smaczny obiad lub przekąskę. W tym przepisie pokażę krok po kroku, jak zrobić to apetyczne danie.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 62
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 62
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
W dużej misce umieszczamy mielone mięso, dodajemy cebulę i wlewamy wodę, całość doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem, czosnkiem granulowanym i słodką mieloną papryką. Masę starannie wyrabiamy dłonią. Na każdej kromce równomiernie rozprowadzamy sporą porcję mielonego mięsa. Kromki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a na wierzchu umieszczamy starty żółty ser.
Tosty pieczemy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp 180 st C.