Do góry

Przekąski Przepis na:

tuńczyk z chrzanem na 6 sposobów podawany

tuńczyk z chrzanem na 6 sposobów podawany

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2395

Dodano:

Odsłon: 1042

świetne smarowidło, pasta, sałatka, dodatek do kanapek, przekąska, śniadanie czy kolacja :) nie wierzyłam w ten smak, dopóki nie wykombinowałam w domu jak smakuje najbardziej idealnie :) przepis na pakiet śniadaniowy dla 3-4 osobowej rodziny lub 1 osoby na 3 dni :)

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
tuńczyk z chrzanem na 6 sposobów podawany

Przygotowanie

  1. Jajka gotuję na twardo i trę na tarce lub siekam.
    Dodaję tuńczyka, musztardę i chrzan. Mieszam intensywnie, nieco rozgniatając składniki.
    To taki proste i takie pyszne!

    Najbardziej smakuje podany z zielonym ogórkiem.

  2. Inne opcje:
    1. zmiksowane na pastę - smarowidło
    2. z jogurtem (1/2 kubeczka) jako dip
    3. formowane łyżką do lodów kulki podane na sałacie, ze szczypiorkiem
    4. sałatka posypana pokrojonymi oliwkami, na sałacie
    5. zawijane w tortillęz ogórkiem i sałatą
    6. zawijane w sałatę jako coś w rodzaju gołąbków do pracy

  3. na zdjęciu sposób to-go czyli na wynos

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 stycznia 2018 Tuńczyk zawsze pyszny, bez względu na to, jak go zrobimy :)
Sałatki, smarowidełka, pasty, wszystko jest pożerane, bo tuńczyk jest SUPER :D
Odpowiedzi: 4 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń