Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przy okazji gotowania rosołu na mięsie drobiowym, ugotowane mięsko można wykorzystać i zrobić tymbaliki. Proste i szybkie w wykonaniu, no i bardzo smaczne. Poniżej składniki na 10 galaretek w zwykłych plastikowych białych kubkach.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3828
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414663
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2373
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3828
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414663
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2373
Składniki
Rosół przelać przez drobne sitko lub gazę. Do gorącego rosołu wsypać żelatynę, mieszać do rozpuszczenia i trochę wystudzić. Udka obrać, mięso pokroić w grubszą kostkę. Marchewkę pokroić w drobną kostkę. Do każdego kubeczka (mniej więcej do połowy) włożyć trochę kurczaka, marchewki i kukurydzy. Następnie do każdego kubeczka wlać rosół z żelatyną (do wysokości 3/4 kubka). Wystudzić i zimne włożyć do lodówki na min. 2 h. SMACZNEGO!!!