Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przy okazji gotowania rosołu na mięsie drobiowym, ugotowane mięsko można wykorzystać i zrobić tymbaliki. Proste i szybkie w wykonaniu, no i bardzo smaczne. Poniżej składniki na 10 galaretek w zwykłych plastikowych białych kubkach.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3507
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 236
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3507
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 236
Składniki
Rosół przelać przez drobne sitko lub gazę. Do gorącego rosołu wsypać żelatynę, mieszać do rozpuszczenia i trochę wystudzić. Udka obrać, mięso pokroić w grubszą kostkę. Marchewkę pokroić w drobną kostkę. Do każdego kubeczka (mniej więcej do połowy) włożyć trochę kurczaka, marchewki i kukurydzy. Następnie do każdego kubeczka wlać rosół z żelatyną (do wysokości 3/4 kubka). Wystudzić i zimne włożyć do lodówki na min. 2 h. SMACZNEGO!!!