Do góry

Przekąski Przepis na:

Tymbaliki drobiowe

Przepis dnia 2019-11-26
Tymbaliki drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 282

Dodano:

Odsłon: 6824

Przy okazji gotowania rosołu na mięsie drobiowym, ugotowane mięsko można wykorzystać i zrobić tymbaliki. Proste i szybkie w wykonaniu, no i bardzo smaczne. Poniżej składniki na 10 galaretek w zwykłych plastikowych białych kubkach.

Składniki

  • 2 całe udka z kurczaka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 małe ugotowane marchewki
  • 1 litr doprawionego rosołu
  • 10 łyżeczek żelatyny
  • 10 białych plastikowych kubeczków
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rosół przelać przez drobne sitko lub gazę. Do gorącego rosołu wsypać żelatynę, mieszać do rozpuszczenia i trochę wystudzić. Udka obrać, mięso pokroić w grubszą kostkę. Marchewkę pokroić w drobną kostkę. Do każdego kubeczka (mniej więcej do połowy) włożyć trochę kurczaka, marchewki i kukurydzy. Następnie do każdego kubeczka wlać rosół z żelatyną (do wysokości 3/4 kubka). Wystudzić i zimne włożyć do lodówki na min. 2 h.


    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń