Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przy okazji gotowania rosołu na mięsie drobiowym, ugotowane mięsko można wykorzystać i zrobić tymbaliki. Proste i szybkie w wykonaniu, no i bardzo smaczne. Poniżej składniki na 10 galaretek w zwykłych plastikowych białych kubkach.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2925
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 250
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2925
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 250
Składniki
Rosół przelać przez drobne sitko lub gazę. Do gorącego rosołu wsypać żelatynę, mieszać do rozpuszczenia i trochę wystudzić. Udka obrać, mięso pokroić w grubszą kostkę. Marchewkę pokroić w drobną kostkę. Do każdego kubeczka (mniej więcej do połowy) włożyć trochę kurczaka, marchewki i kukurydzy. Następnie do każdego kubeczka wlać rosół z żelatyną (do wysokości 3/4 kubka). Wystudzić i zimne włożyć do lodówki na min. 2 h. SMACZNEGO!!!