Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł wziął się z potrzeby chwili. Jak widzę w sklepie karpia to... muszę go mieć. A co z nim zrobić. Wiele wersji już robiłem, tym razem skorzystałem z przepisu Christphera. Warto wypróbować.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4067
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 714
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4067
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 714
Składniki
Karpia ugotowałem z włoszczyzną i obrałem. Wywar połączyłem z żelatyną. Wywar sklarowałem ( można pominąć ), ale nie każdy taki lubi. Do małych miseczek, filiżanek nałożyłem kawałki ryby i warzywa. Zalałem galaretką i odstawiłem do stężenia. Podałem z sosem tatarskim.