Do góry

Przekąski Przepis na:

Tymbaliki z karpia

Tymbaliki z karpia

Autor:

Przepisów i artykułów: 966 Ocena: 18435

Dodano:

Odsłon: 5018

Pomysł wziął się z potrzeby chwili. Jak widzę w sklepie karpia to... muszę go mieć. A co z nim zrobić. Wiele wersji już robiłem, tym razem skorzystałem z przepisu Christphera. Warto wypróbować.

Składniki

  • 450 g karpia bez ości i skóry
  • 250 g mieszanki groszek z marchewką
  • wywar z ryby
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tymbaliki z karpia

Przygotowanie

  1. Karpia ugotowałem z włoszczyzną i obrałem. Wywar połączyłem z żelatyną.
    Wywar sklarowałem ( można pominąć ), ale nie każdy taki lubi.


    Do małych miseczek, filiżanek nałożyłem kawałki ryby i warzywa. Zalałem galaretką i odstawiłem do stężenia. Podałem z sosem tatarskim.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 18 grudnia 2019 Nie przepadam za karpiem, ale pomysl na taka rybna galaretke jest swietny.
I przyznam sie, ze po raz pierwszy spotykam sie z nazwa tymbaliki. Czlowiek zawsze sie uczy :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń