Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Utopence to marynowane na pikantnie parówki. Smakuję świetnie jako przekąska do piwa lub zagryzka do wódki.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1670
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1670
Składniki
Składniki na zalewę gotujemy i studzimy. Szykujemy 2 słoiki litrowe. Do każdego dajemy po 1/2 łyżeczki gorczycy, pokrojony ząbek czosnku. Następnie warstwami układamy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone parówki. Na końcu dodajemy ostre papryki (w całości lub pokrojone) i gałązki ziół. Słoiki zalewamy przygotowaną marynatą, zakręcamy. Odstawiamy do lodówki. Utopence możemy jeść po 3-4 dniach, można spokojnie przygotować je tydzień przed imprezą.