Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Utopence to marynowane na pikantnie parówki. Smakuję świetnie jako przekąska do piwa lub zagryzka do wódki.
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 214
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 403
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 312
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 214
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 403
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 312
Składniki
Składniki na zalewę gotujemy i studzimy. Szykujemy 2 słoiki litrowe. Do każdego dajemy po 1/2 łyżeczki gorczycy, pokrojony ząbek czosnku. Następnie warstwami układamy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone parówki. Na końcu dodajemy ostre papryki (w całości lub pokrojone) i gałązki ziół. Słoiki zalewamy przygotowaną marynatą, zakręcamy. Odstawiamy do lodówki. Utopence możemy jeść po 3-4 dniach, można spokojnie przygotować je tydzień przed imprezą.