Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Utopence to marynowane na pikantnie parówki. Smakuję świetnie jako przekąska do piwa lub zagryzka do wódki.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 784
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5580
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9421
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 205
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 784
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5580
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9421
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 205
Składniki
Składniki na zalewę gotujemy i studzimy. Szykujemy 2 słoiki litrowe. Do każdego dajemy po 1/2 łyżeczki gorczycy, pokrojony ząbek czosnku. Następnie warstwami układamy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone parówki. Na końcu dodajemy ostre papryki (w całości lub pokrojone) i gałązki ziół. Słoiki zalewamy przygotowaną marynatą, zakręcamy. Odstawiamy do lodówki. Utopence możemy jeść po 3-4 dniach, można spokojnie przygotować je tydzień przed imprezą.