Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na walentynki dla dwojga.Pyszna, kusząca i zdrowa.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Ananasa przekroiłam wzdłuż, tak żeby zostały nam liście z ananasem w całości. Usunęłam niejadalny środek owocu. Wydrążyłam miąższ ananasa i pokroiłam w kostkę. Krewetki odmroziłam, i zamarynowałam w oliwie, z dodatkiem soli, pieprzu kolorowego, Bazyli i oregano. Ryż gotowałam w osolonej wodzie 20 minut. Poczekałam aż ostygnie. Cukinie pokroiłam w kostkę razem ze skórką. Przesmażyłam ją 1 minutę, mają zostać ładne kostki, dodałam bazylie, oregano suszone. Do miseczki przełożyłam ryż, cukinie, pokrojoną paprykę czerwoną, kawałki ananasa. Doprawiłam pieprzem i napełniłam ananasa farszem. Na wierzch ułożyłam kawałki sera lazur, krewetki, oliwki czarne pokrojone, pomidorki koktajlowe pokrojone. Fajnie żeby pomidorki miały kształt serca po przekrojeniu. Papryczkę chili pokroiłam na drobne paseczki i dodałam do farszu. Udekorowałam dwoma sercami z papryki. Talerz ozdobiłam różą z pomidora i listkami z cukinii.