Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska do piwa, podajemy na ciepło z ulubionym sosem.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 432
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3914
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1352
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 432
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3914
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1352
Składniki
Wykonanie ciasta: Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz. Pozostałe ciasto możemy wykorzystać do zrobienia pizzy.
Wykonanie warkoczy: Z ciasta wałkujemy placek z którego wycinamy 3 prostokąty w które zawiniemy po parówce w każdy. Po zawinięciu końcówki sklejamy a parówkę kroimy w 2 centymetrowe kawałki, zlepionego ciasta nie tniemy. Kawałki parówek odkręcamy z ciastem raz w jedną stronę raz w drugą stronę. Zlepione końcówki ciasta możemy porozcinać. Zaplecione warkocze układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w temperaturze 200 stopni Celsjusza 20 minut. Smacznego!!!