Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po jednym kawałku będziesz prosił o drugi. Polecam ten przepis.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1294
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1738
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 133
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 534
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1294
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1738
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 133
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 534
Składniki
Wykonanie: Szpinak ugotuj, odsącz , rozdrobnij i połączyć z pokrojonym serem. Jajka ubij i wymieszaj ze szpinakiem. Następnie przypraw do smaku i jeszcze raz wymieszaj. Na stolnicy rozłóż ciasto francuskie, połóż na środku plasterki szynki, wyłóż na nią przygotowany szpinak. Część ciasta nie przykrytą farszem pokrój tak, aby powstały wąskie , odchodzące do środka paseczki. Zawijaj je wokół farszu jak warkocz, ciasno oplatając środek. Jajko rozbełtaj ze śmietanką, polakieruj ciasto i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.