Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po jednym kawałku będziesz prosił o drugi. Polecam ten przepis.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 77
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5530
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2590
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 77
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5530
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2590
Składniki
Wykonanie: Szpinak ugotuj, odsącz , rozdrobnij i połączyć z pokrojonym serem. Jajka ubij i wymieszaj ze szpinakiem. Następnie przypraw do smaku i jeszcze raz wymieszaj. Na stolnicy rozłóż ciasto francuskie, połóż na środku plasterki szynki, wyłóż na nią przygotowany szpinak. Część ciasta nie przykrytą farszem pokrój tak, aby powstały wąskie , odchodzące do środka paseczki. Zawijaj je wokół farszu jak warkocz, ciasno oplatając środek. Jajko rozbełtaj ze śmietanką, polakieruj ciasto i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.