Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie o nieskończonej niemal ilości możliwych metamorfoz
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4862
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 992
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9400
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1394
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4862
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 992
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9400
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1394
Składniki
Zagnieść składniki ciasta i schłodzić jej w lodówce. 3/4 ciasta wykorzystać do wyłożenia średniej blachy (spód i boczki do wys. 2 cm), spód ponakłuwac widelcem
Farsz: ugotowana marchew i ogórki (w kostkę), cebula (w kostkę) podduszona na maśle, ugotowana fasolka - wszystko wymieszać. Roztrzepać jaja ze śmietaną i przecierem - doprawić i dodać ser.
Na ciasto wyłożyć jarzyny, zalać mieszanką jajeczną i ozdobić paskami z pozostałej 1/4 ciasta. Pieczemy ok.45 min w temp.180 st.
Smacznego