Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie o nieskończonej niemal ilości możliwych metamorfoz
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 312
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 312
Składniki
Zagnieść składniki ciasta i schłodzić jej w lodówce. 3/4 ciasta wykorzystać do wyłożenia średniej blachy (spód i boczki do wys. 2 cm), spód ponakłuwac widelcem
Farsz: ugotowana marchew i ogórki (w kostkę), cebula (w kostkę) podduszona na maśle, ugotowana fasolka - wszystko wymieszać. Roztrzepać jaja ze śmietaną i przecierem - doprawić i dodać ser.
Na ciasto wyłożyć jarzyny, zalać mieszanką jajeczną i ozdobić paskami z pozostałej 1/4 ciasta. Pieczemy ok.45 min w temp.180 st.
Smacznego