Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie o nieskończonej niemal ilości możliwych metamorfoz
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13988
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15789
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6399
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13988
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15789
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6399
Składniki
Zagnieść składniki ciasta i schłodzić jej w lodówce. 3/4 ciasta wykorzystać do wyłożenia średniej blachy (spód i boczki do wys. 2 cm), spód ponakłuwac widelcem
Farsz: ugotowana marchew i ogórki (w kostkę), cebula (w kostkę) podduszona na maśle, ugotowana fasolka - wszystko wymieszać. Roztrzepać jaja ze śmietaną i przecierem - doprawić i dodać ser.
Na ciasto wyłożyć jarzyny, zalać mieszanką jajeczną i ozdobić paskami z pozostałej 1/4 ciasta. Pieczemy ok.45 min w temp.180 st.
Smacznego