Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje pierogi warzywno - grzybowe, postanowiłam przygotować dla moich przyjaciół. Z takim farszem pierożki są bardzo smaczne , a podsmażona cebulka dodaje im dodatkowego smaku.
garnek, łyżka cedzakowa,patelnia
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 956
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 447
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 956
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 447
Składniki
Ciasto; Mąkę przesiać do miski, dodać sól, masło i żółtko, następnie porcjami dodawać ciepłą wodę. Dokładnie wyrobić, przykryć ścierką i odstawić na około 20 -30 minut. Farsz; Warzywa oczyścić i pokroić w kostkę, grzybki obrać i również pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Ogórek zielony oraz cukinię obrać i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek po obraniu i pokrojeniu podsmażyć na niedużej ilości oleju do zeszklenia, dodać przygotowane warzywa i grzyby, podsmażyć na małym ogniu około 10 minut. Do całości dodać pokrojoną kiełbasę, a na koniec ogórek i cukinię oraz posiekaną natkę pietruszki, doprawić pieprzem, solą i dokładnie wymieszać. Ciasto rozwałkować nakładać porcje farszu robiąc odstępy, nakrywać drugą częścią ciasta i foremką wycinać pierogi. Drugi sposób to inną foremką wycinać koła nakładać farsz i zlepiać pierogi. Pierogi wkładać porcjami do gotującej, osolonej wody i gotować około 3 -5 minut po wypłynięciu na powierzchnię. Ugotowane pierogi wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane z podsmażoną cebulką.