Do góry

Przekąski Przepis na:

Wątróbka w sałacie

Wątróbka w sałacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18860

Dodano:

Odsłon: 869

Proste i smaczne danie na przekąskę.

Składniki

  • Mix sałatek 2 opakowania
  • Wątróbka drobiowa 30 dag
  • Pieczarki świeże 25 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Olej 4 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cukier do smaku
  • Ocet do smaku
  • Masło 1 łyżka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wątróbka w sałacie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Pieczarki, cebulę oczyścić pokroić i obsmażyć na 2 łyżkach oleju z masłem. Następnie wyjąć z patelni i na tym samym tłuszczu obsmażyć wątróbkę. Przyprawić do smaku i wymieszać z przygotowanymi składnikami. Dwie łyżki wymieszać z octem i cukrem do smaku, polać sałatkę i podawać jako przekąskę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń