Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W naszym domu nie ma świąt bez smacznych, aromatycznych wyrobów wędliniarskich. Wszyscy na nie czekamy i z ogromną przyjemnością zajadamy.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 20
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21653
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 20
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21653
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Wszystkie przyprawy wymieszać w misce i natrzeć boczki z każdej strony. Ułożyć ciasno w kamiennym garnku warstwami, przekładając listkami i zielem. Nakryć lnianą ściereczką i wynieść w chłodne miejsce na 3 dni. Czwartego dnia boczki umyć pod bieżącą wodą i ponownie ułożyć w garnku. Zalać dziesięcioma litrami świeżej wody na 6 godzin. Jeżeli chcemy by boczek był łagodniejszy w smaku, wodę zmieniamy dwa razy. Ale nie ma potrzeby. Po osuszeniu -wędzimy 3 godziny dymem z drzew owocowych.