Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W naszym domu nie ma świąt bez smacznych, aromatycznych wyrobów wędliniarskich. Wszyscy na nie czekamy i z ogromną przyjemnością zajadamy.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10197
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2826
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1933
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 742
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10197
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2826
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1933
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 742
Składniki
Wszystkie przyprawy wymieszać w misce i natrzeć boczki z każdej strony. Ułożyć ciasno w kamiennym garnku warstwami, przekładając listkami i zielem. Nakryć lnianą ściereczką i wynieść w chłodne miejsce na 3 dni. Czwartego dnia boczki umyć pod bieżącą wodą i ponownie ułożyć w garnku. Zalać dziesięcioma litrami świeżej wody na 6 godzin. Jeżeli chcemy by boczek był łagodniejszy w smaku, wodę zmieniamy dwa razy. Ale nie ma potrzeby. Po osuszeniu -wędzimy 3 godziny dymem z drzew owocowych.