Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W naszym domu nie ma świąt bez smacznych, aromatycznych wyrobów wędliniarskich. Wszyscy na nie czekamy i z ogromną przyjemnością zajadamy.
Wszystkie przyprawy wymieszać w misce i natrzeć boczki z każdej strony.
Ułożyć ciasno w kamiennym garnku warstwami, przekładając listkami i zielem.
Nakryć lnianą ściereczką i wynieść w chłodne miejsce na 3 dni.
Czwartego dnia boczki umyć pod bieżącą wodą i ponownie ułożyć w garnku. Zalać dziesięcioma litrami świeżej wody na 6 godzin.
Jeżeli chcemy by boczek był łagodniejszy w smaku, wodę zmieniamy dwa razy. Ale nie ma potrzeby.
Po osuszeniu -wędzimy 3 godziny dymem z drzew owocowych.
Boczek wieprzowy z kością, wędzony. Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnyc...
Odsłon: 5494
Tej marynaty używam do grillowanego mięsa lub poprostu do dań z piekarnika. J...
Odsłon: 43572
Kolejne kawałki boczku, uwędzone sposobem domowym, w garnku. Boczek uwędzony...
Odsłon: 28605
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 98
Pieczonki, regionalna potrawa z okolic Myszkowa. Ja zrobiłam je w naczyniu ża...
Odsłon: 17917
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 101
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 66
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 119
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 98
Pieczonki, regionalna potrawa z okolic Myszkowa. Ja zrobiłam je w naczyniu ża...
Odsłon: 17917
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 101
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 66
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 119
Składniki
Wszystkie przyprawy wymieszać w misce i natrzeć boczki z każdej strony. Ułożyć ciasno w kamiennym garnku warstwami, przekładając listkami i zielem. Nakryć lnianą ściereczką i wynieść w chłodne miejsce na 3 dni. Czwartego dnia boczki umyć pod bieżącą wodą i ponownie ułożyć w garnku. Zalać dziesięcioma litrami świeżej wody na 6 godzin. Jeżeli chcemy by boczek był łagodniejszy w smaku, wodę zmieniamy dwa razy. Ale nie ma potrzeby. Po osuszeniu -wędzimy 3 godziny dymem z drzew owocowych.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pomidory z mozzarellą z grilla
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim
Przekąski
Soczysta grillowana karkówka
Przekąski
Szaszłyki drobiowe
Pomidory z mozzarellą z grilla
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 66
Szparagi w cieście francuskim
Szukasz pomysłu na szparagi, jednak nie chcesz ich potraktować jako składnik...
Odsłon: 348