Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W naszym domu nie ma świąt bez smacznych, aromatycznych wyrobów wędliniarskich. Wszyscy na nie czekamy i z ogromną przyjemnością zajadamy.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1265
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1086
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2146
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1265
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1086
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2146
Składniki
Wszystkie przyprawy wymieszać w misce i natrzeć boczki z każdej strony. Ułożyć ciasno w kamiennym garnku warstwami, przekładając listkami i zielem. Nakryć lnianą ściereczką i wynieść w chłodne miejsce na 3 dni. Czwartego dnia boczki umyć pod bieżącą wodą i ponownie ułożyć w garnku. Zalać dziesięcioma litrami świeżej wody na 6 godzin. Jeżeli chcemy by boczek był łagodniejszy w smaku, wodę zmieniamy dwa razy. Ale nie ma potrzeby. Po osuszeniu -wędzimy 3 godziny dymem z drzew owocowych.